Sleutel naar meer succes: Bosch Injection Systems

Het aandeel diesels stijgt, net zoals auto’s met moderne benzine-injectiesystemen. Deze groeicijfers bieden kansen voor het autobedrijf, als de juiste kennis in huis is. Deelname aan het concept Bosch Injection Systems garandeert meer omzet en een beter rendement. U wordt officieel BIS Partner.

Het groeiende aandeel moderne injectiesystemen biedt uitstekende kansen voor het autobedrijf. Er blijkt in de praktijk echter wat ‘koudwatervrees’. Injectiesystemen zijn omkleed met een imago van ‘moeilijk’ en ‘complex’. In tegenstelling tot wat veel monteurs denken, zijn diagnose en reparatie van moderne benzine- en dieselinjectiesystemen echter helemaal niet zo ingewikkeld. Diagnose en reparatie zijn vaak eenvoudig, als je weet hoe het moet. Met een goede training en goed gereedschap kan een universeel autobedrijf 70 procent van alle werkzaamheden aan injectiesystemen relatief makkelijk uitvoeren. Bosch heeft daarom het trainingsconcept Bosch Injection Systems (BIS) geïntroduceerd. Dit concept stelt autobedrijven in staat om maximaal van de groeiende injectiesystemenmarkt te profi teren. Dankzij BIS doorgrondt je de techniek en zijn schijnbaar ingewikkelde reparaties ineens kinderspel.

Techniek als kans

Tot nu toe worden reparaties aan benzine- en dieselinjectiesystemen voornamelijk door specialisten uitgevoerd. Dankzij het BIS-concept kan een autobedrijf inspelen op deze snel groeiende reparatiemarkt. Bosch Injection Systems biedt door gerichte opleidingen en ondersteuning meer kennis op het gebied van injectie voor benzine- en dieselsystemen. Het wordt mogelijk om op eenvoudige wijze diagnoses te stellen en zeer efficiënt onderdelen te vervangen. De grossier ondersteunt het autobedrijf met kennis, voorraad en logistiek. Bosch biedt dankzij de vakkennis op het gebied van ontwikkeling van moderne benzine- en dieselinjectiesystemen toegang tot exclusieve vakkennis op het gebied van reparaties.