Snel en efficiënt het koelsysteem spoelen

Voor het vervangen van nieuwe koelvloeistof, het plaatsen van een nieuwe waterpomp of montage van een nieuwe radiateur is het verstandig om het koelvloeistofsysteem grondig te spoelen. Deze klus wordt stuk eenvoudiger met een speciale koelsysteemspoeler.

jwl

Goed gekoeld en op de juiste temperatuur levert een motor zijn beste prestaties. Het spreekt voor zich dat de koelvloeistof hiervoor in optimale conditie moet zijn. Omdat de koelprestaties van koelvloeistof onder meer door roestvorming en een afname van de werking van vervuilingsremmers na verloop van tijd afnemen, moet de koelvloeistof regelmatig vervangen worden. Dit is vanzelfsprekend ook het geval als er nieuwe onderdelen zoals koelslangen, een waterpomp of een nieuwe radiateur gemonteerd worden. Het is een perfecte mogelijkheid om het complete koelsysteem te reinigen en te ontdoen van aanslag en vuil, zoals kalkresten.

Een belangrijk pluspunt van de JWL koelsysteemspoeler (art. JL14218500) is dat er geen milieubelastende oplosmiddelen of agressieve chemicaliën aan te pas komen. Deze koelsysteemspoeler doet het simpelweg met kraanwater en perslucht. Een uiterst efficiënte combinatie: de perslucht verhoogt de waterdruk, waardoor de spoeleffectiviteit vele malen hoger is dan wanneer er uitsluitend met een tuinslang gespoeld wordt.

Het gebruik is uitermate simpel: de koelsysteemspoeler gewoon aansluiten aan een waterslang en het standaard persluchtsysteem van de werkplaats. Plaats het getrapte pistoolmondstuk op het deel van het systeem dat gespoeld moet worden: radiateur, motor en verwarming. Door nu met korte tussenpozen de koelsysteemspoeler te bedienen, stroomt het water met gepaste kracht door het koelsysteem. Wanneer er helder water uitstroomt, is het spoelproces volbracht. Na montage van alle leidingen en slangen moet het systeem met nieuwe koelvloeistof gevuld worden. Daarmee is de klus geklaard. Eenvoudiger kan niet. Zie ook onderstaande video voor optimaal gebruik van de JWL koelsysteemspoeler.