Als een monteur een defecte startmotor of dynamo wil vervangen, heeft hij twee opties: het onderdeel repareren of vervangen door een nieuw of vernieuwd exemplaar. Repareren was voorheen een optie, maar de laatste tien jaar groeit het gebruik van gereviseerde onderdelen. De reden hiervoor is eigenlijk heel logisch: een reparatie kost veel tijd en dus geld. De technicus vervangt bovendien alleen het defecte of versleten onderdeel, terwijl andere delen blijven zitten. De kans is daardoor allesbehalve denkbeeldig dat het betreffende exemplaar na enkele maanden opnieuw stuk gaat. Het spreekt voor zich dat de klant in een dergelijk geval niet blij is. Montage van een remanufactured (gereviseerd) onderdeel is dus een beter alternatief, vooral dankzij het gunstige prijskaartje.

Net zoals nagenoeg elk automerk levert mijngrossier.nl als originele vervanging van een startmotor of dynamo een gereviseerd exemplaar. De kwaliteit van deze onderdelen is zo goed dat zij de vergelijking met een nieuw exemplaar moeiteloos doorstaan. Het remanufacturingproces van vooraanstaande leveranciers zoals Valeo is door de strenge kwaliteitscontroles en de jarenlange expertise van zo’n hoog niveau, dat een gereviseerd exemplaar eigenlijk niet van nieuw te onderscheiden is.

Identiek aan origineel

Het is belangrijk om te weten dat door de verschillende aanpassingen en verbeteringen het uiterlijk van een startmotor of dynamo na een revisie iets kan afwijken van het oorspronkelijke exemplaar. Door de verbeterde, moderne technologie zijn de gereviseerde modellen soms iets kleiner en lichter. Dat heeft echter geen effect op de prestaties van de delen of het montagegemak. De specificaties en de pasvorm van Valeo-starters en -dynamo’s zijn altijd identiek aan het origineel. Montageproblemen zullen dus niet voorkomen.

Wij hebben starters en dynamo’s van de merken: