Stuurkolommen van TRW

Een groeiend aantal automodellen is voorzien van een elektrisch stuurbekrachtigingssysteem (EPS). Mijngrossier.nl levert hiervoor een ruim assortiment vervangingsdelen. Vanaf nu zijn ook complete stuurkolomunits van de gerenommeerde fabrikant TRW beschikbaar.

TRW_StuurkolommenStuurkolomunits zijn opgebouwd uit twee componenten: een manueel bediende rondselen-tandheugelbesturing en een stuurkolom met een geïntegreerde elektrische motorunit. Deze elektrische unit bestaat uit een elektrische motor, een koppel- en stuurhoeksensor en een wormwiel. Afhankelijk van de eisen van de autofabrikant is de elektronische rekeneenheid (ECU) geïntegreerd in de stuurkolom. In principe werkt een stuurkolomunit op dezelfde wijze als een manuele rondsel- en -tandheugelbesturing. Het grote verschil is dat stuurbekrachtiging via de stuurkolom door een elektrische motor wordt geleverd.

Stuurbekrachtigingshulp

Als de bestuurder het stuurwiel draait, zal de koppel- en stuurhoeksensor de verdraaiing van de torsiestaaf detecteren. Gebaseerd op dit signaal en de voertuigsnelheid zal de elektronische rekeneenheid de gewenste stuurbekrachtigingshulp berekenen en vervolgens de elektrische stroommotor aansturen. Via het wormwiel wordt dan de stuurkolom geactiveerd, die daarna via de rondsel-en-tandheugelbesturing de stuurinstelling regelt en de bestuurder daarmee ondersteunt.

Voordelen

Een groot voordeel van elektrische stuurbekrachtiging is een lager brandstofverbruik. Bovendien is deze vorm van stuurbekrachtiging efficiënter en zijn de componenten compacter en lichter. Op die wijze dragen deze systemen bij tot een lagere uitstoot van emissies.

Opel, Fiat en Renault

Mijngrossier.nl levert onder meer complete stuurkolomunits van TRW voor de Opel Corsa C en Combo II, de Fiat Idea en Stilo en de Renault Megane II. TRW produceert stuurinrichtingen en remsystemen voor eerste montage voor nagenoeg alle  autofabrikanten. Vandaag de dag is één op de drie voertuigen in Europa uitgerust met een stuurinrichting van TRW. TRW’s assortiment voor de vervangingsmarkt is getest volgens dezelfde strenge OE-kwaliteitsnormen en garandeert dezelfde kwaliteit als de OE-stuurinrichtingen.