Supersnel hoofdveren en schokdempers vervangen?

Binnen twintig minuten twee complete veerpootunits vervangen? Het kan met de innoverende Quickstruts van Monroe.

Een Quickstrut is een complete veerpootunit die zonder gebruik van speciaalgereedschap in korte tijd gemonteerd kan worden. De Quickstrut bevat een schokdemper, schroefveer, veerpootlager, stofhoes en extra onderdelen als veerplaathouders en vulringen. Met een Quickstrut wordt dus niet alleen een beschadigde hoofdveer vervangen, die niet meer over zijn oorspronkelijke veerstijfheid beschikt. Ook de schokdemper en alle belangrijke rubbers worden vervangen. De demper heeft vaak hetzelfde kilometrage als de hoofdveer achter de kiezen en heeft daarmee zijn dempingseigenschappen grotendeels verloren. Maar niet alleen de veer en de schokdemper slijten. Ook het uiterst belangrijke lager bovenaan de veerpoot is aan slijtage onderhevig. Hoe staat het met de rubber stofhoes? En hoeveel heeft het bumprubber bovenaan de zuigerstang al geleden? Met het monteren van een Quickstrut slaat het autobedrijf meerdere vliegen in één klap.

Tijdwinst

Voor het autobedrijf betekent montage van Quickstruts vooral tijdwinst. Het autobedrijf ziet graag snelle doorlooptijden voor onderhoudswerk: het vervangen van schokdempers in veerpoten past niet in dit plaatje. Het is een lastige klus, die veel tijd kost. Bovendien kost het veel moeite om de veren met speciaalgereedschap te comprimeren. Zonder dit speciaalgereedschap is het bovendien een riskant klusje. Met de Quickstrut is het riskante samendrukken van de schroefveer om de losse demper te vervangen niet meer nodig.

Rijgedrag up-to-date

Naast een belangrijke tijdbesparing voor de werkplaats betekent montage van Quickstruts een duurzame reparatie, omdat alle onderdelen van de veerpootunit vernieuwd worden. Met de Quickstrut is meteen een groot deel van de wielophanging vernieuwd. Omdat alle componenten van de veerpoot vernieuwd worden, is het rijgedrag van de auto weer helemaal up-to-date. Mijngrossier.nl levert bijna veertig verschillende Quickstruts, waarmee een groot aantal courante auto’s snel aan een beter rijgedrag geholpen kunnen worden. Kijk op www.mijngrossier.nl.