Taurean: no-nonsense sneeuwketting van topkwaliteit

taurean

De wintersportvakantie staat weer voor de deur. Tijd voor dakkoffers, winterbanden en sneeuwkettingen.

Tijdens de onderhoudsbeurt hoor je van je klant dat hij binnenkort vertrekt naar een wintersportbestemming. Uiteraard stel je voor om een aantal wintergevoelige onderdelen aan een extra inspectie te onderwerpen. En vraag je of er naast de montage van de winterbanden ook al sneeuwkettingen klaarliggen in de kofferbak. Deze zijn naast de winterbanden in veel Europese landen immers ook verplicht. Speciaal voor klanten die op zoek zijn naar sneeuwkettingen met een aantrekkelijke prijs levert mijngrossier.nl de no-nonsense sneeuwkettingen van Taurean. Deze sneeuwkettingen voldoen aan alle Europese eisen en zijn eenvoudig te monteren. Ze zijn zeer geschikt voor auto’s met een beperkte vrije ruimte in de wielkasten. Handmatig naspannen is altijd aan te raden.

Taurean PC1 Front

Verplicht?

Het is van groot belang om op weg naar de wintersportbestemming passende sneeuwkettingen mee te nemen en te zorgen dat deze binnen handbereik liggen. Meestal wordt op wegen door middel van een verkeersbord aangegeven waar sneeuwkettingen verplicht zijn. Doorgaans is dit een afbeelding van een wiel met een sneeuwketting. Hoe staat het met de verplichting om sneeuwkettingen bij je te hebben in de populaire Europese wintersportlanden? Een kort overzicht.

Duitsland

Volgens de Duitse wet moet een auto zijn uitgerust naar de weersomstandigheden. Tijdens winterse omstandigheden moeten er naast antivries in de ruitenwisservloeistof ook winterbanden (of all-seasonbanden) gemonteerd zijn en sneeuwkettingen in de auto liggen. Als een automobilist staande wordt gehouden en zijn auto voldoet niet aan de eisen met betrekking tot de weersomstandigheden dan kan er een boete worden opgelegd. In sommige gebieden in Duitsland is het gebruik van sneeuwkettingen verplicht. Dit wordt aangegeven met een verkeersbord. Deze verplichting geldt ook voor vierwielaangedreven auto’s, tenzij anders aangegeven. Er geldt bij gebruik van de kettingen een maximum snelheid van 50 km/u.

Frankrijk

Sneeuwkettingen zijn verplicht wanneer dit wordt aangegeven met een blauw verkeersbord waarop een autoband met een sneeuwketting staat. Dit bord kan voorzien zijn van de tekst ‘pneus à neige admis’. Dit betekent dat winterbanden gebruikt mogen worden in plaats van sneeuwkettingen.
Ook aanhangwagens moeten dan met sneeuwkettingen worden uitgerust. De maximum snelheid met sneeuwkettingen in Frankrijk is 50 km/h.

Italië

Er bestaat geen algemene winterbandenplicht in Italië. In de periode van 15 november t/m 15 april is het in bepaalde gebieden en op bepaalde wegen wel verplicht om op winterbanden te rijden (of sneeuwkettingen in de auto te hebben). Deze verplichting wordt aangegeven met een groen of blauw bord met de tekst ‘obbligo di pneumatici invernali o catene a bordo’ (winterbanden of sneeuwkettingen verplicht).

Oostenrijk

Bij winterse omstandigheden is het verplicht sneeuwkettingen te gebruiken als de auto geen winterbanden heeft. Het wegdek mag daarbij niet beschadigd worden, dus de weg moet bedekt zijn met sneeuw of ijs. Het gebruik van sneeuwkettingen is verplicht indien dat is aangegeven met een verkeersbord. De maximumsnelheid is 50 km/h. De sneeuwkettingen moeten op de aangedreven wielen worden gemonteerd.

Zwitserland

Sneeuwkettingen zijn in Zwitserland verplicht als de toestand van de weg dat noodzakelijk maakt. Dit wordt aangegeven met een verkeersbord. De maximumsnelheid met sneeuwkettingen bedraagt 50 km/h.