Toolspecial lanceert de ideale bandenwisselaar

Als bandenservice een belangrijk deel van de werkplaatsomzet vormt, behoort een professionele bandenwisselaar tot de standaarduitrusting. Toolspecial biedt hiervoor nu het perfecte alternatief: de Bright Premium Jaguar.

jaquar+bead-bazookaOp het gebied van bandenservice worden grote, brede wielen, al dan niet met TPMS-ventielen, en Ultra High Performance- en runflatbandenbanden steeds meer gemeengoed. Met name deze brede en vaak stugge banden vragen om een speciale aanpak tijdens de (de)montage, vooral om te voorkomen dat de lichtmetalen wielen beschadigen. Toolspecial biedt het autobedrijf nu een unieke combinatie: de Bright Premium Jaguar, een aantrekkelijk geprijsd, professioneel banden(de)monteerapparaat met hulparm inclusief Bead Bazooka.

Dit bandendemonteerapparaat biedt het autobedrijf op vele punten een uitstekend alternatief. Deze volautomatische machine is voorzien van een achterover kantelende montage-arm met pneumatische vergrendelbare montagekop. Hierdoor kan er snel en efficiënt gewerkt worden. De opspanklauwen van de Bright Premium Jaguar zijn verstelbaar in drie standen voor wielen van 11- tot 26-inch. De bedieningspanelen hebben een stop/start-functie die de spanklauwen op elke gewenste positie laten stoppen om het wiel zo eenvoudig op te spannen. Handig is dat de grote opspantafel een grote draaisnelheid heeft: tot 13 omwentelingen per minuut. Een ander praktisch voordeel is de krachtige hieldrukker, die een capaciteit van 2800 kg heeft en meervoudig verstelbaar is. Dit garandeert niet alleen het probleemloos (de)monteren van nagenoeg alle personen- en bestelwagenbanden, maar ook van bijvoorbeeld van caravan- of aanhangerbanden.

Een sterk pluspunt van dit bandendemonteerapparaat is de geïntegreerde en pneumatisch bedienbare hulparm. Deze is uitermate geschikt voor de (de)montage van brede of stugge banden, zoals runflatbanden. De hulparm ontlast de monteur en zorgt ervoor dat er op de juiste manier en zonder beschadigingen ge(de)monteerd wordt.

De combinatie met de Bead Bazooka maakt van de Bright Premium Jaguar-bandenwisselaar een uniek apparaat. Door transport en opslag zijn, na montage van de band, de wangen van een band vaak naar binnen gebogen en dat maakt het oppompen tot een lastige klus. Er ontsnapt namelijk lucht tussen hiel en velgrand. Dankzij het krachtige luchtschot van de Bead Bazooka zit de hiel van de band echter binnen no-time op zijn plaats. Hierna kan de band op normale wijze op de juiste spanning worden gebracht.

banner-toolspecial