Tooltip: nieuwe tools voor het elektrisch systeem van auto’s

Toolspecial.com introduceert aan de lopend band nieuwe gereedschappen voor monteurs. Een goed voorbeeld zijn handige werkplaatshulpjes voor het elektrische systeem van auto’s.

Een moderne monteur kan niet zonder goed testgereedschap. Van moderne accutester tot aan ingenieus diagnoseapparaat en alles wat daar tussen zit. Om specifiek het elektrisch systeem van auto’s onder de loep te nemen, introduceert Toolspecial.com een aantal nieuwe producten. Om te beginnen is daar de eenvoudige multimeter AT31025. Deze circuittester is speciaal ontworpen voor het oplossen van problemen aan elektrische circuits van 0 tot 50 Volt. De volledig beschermde tester is eenvoudig in gebruik: omvangrijke kennis van elektriciteit is niet vereist. Je meet bijvoorbeeld simpel het stroomverbruik zonder de zekeringen uit de zekeringkast te nemen. Net zo makkelijk check je de spanning (ook tijdens starten van het voertuig 12 en 24 Volt met HOLD functie), weerstand en frequenties van 0 tot 20 KHz van verschillende circuits. Zeer praktisch is eveneens de mogelijkheid tot continuïteitstests en diode/led-tests.

Meetsnoerenset

Verder presenteert Toolspecial.com de praktische meetsnoerenset AT31022. Deze zeer uitvoerige kabelkit bevat nagenoeg alle aansluitingskabels voor sensoren, kleppen, connectoren, injectoren, etc. Alle kabels zijn netjes gerangschikt in paren ‘mannelijk en vrouwelijk’ en volgens de grootte van de klemmen. We vinden in deze set onder meer adapters voor mini en maxi zekeringen en een stroomlus, die gebruikt moet worden met een Ampère-tang. De set beschikt over extra scherpe sondes. Het innovatieve ontwerp staat garant voor voldoende houdkracht om de isolatie van de kabel te doorboren. Andere plussen:

  • Nieuwe variabele weerstand met schaalindeling van 10KΩ, in plaats van 5KΩ.
  • Snelle en eenvoudige manier van weerstandsregeling zonder hulp van een multimeter tijdens simulatie van weerstandsgerelateerde sensorapparatuur.
  • Airbagsimulator om de airbagspanningstoevoer te controleren op kortsluitingen voordat de nieuwe airbag wordt geïnstalleerd.
  • Led-stroboscoop voor het controleren van bijvoorbeeld puls of signaal vergelijking tussen injectoren.

Testnaaldenset

Nog meer nieuw gereedschap om elektra te testen: de hoogwaardige testsondeset AT31021. Ook deze testnaaldenset is speciaal ontwikkeld voor automotive technici. De set bestaat uit een set dubbel geïsoleerde silicone testkabels met één uiteinde uitgevoerd als rechte, vaste omhulde stekker; het andere uiteinde als 90°-stekker, beide compatibel met alle standaard 4 mm-aansluitingen. Daarnaast herbergt de set een stel testnaaldenom makkelijk in kabels te kunnen prikken; ideaal wanneer je niet bij de achterkant van de stekker kunt. Verder een set compacte backprobes met ‘stalen veer’-duwinrichting voor meer flexibiliteit. Belangrijk: de silicone kabels kunnen hoge temperaturen weerstaan, zoals warme uitlaatspruitstukken en soldeerpunten.

Drie nieuwe stekkerreinigersets

Simpel en vaak zeer effectief om elektrisch componenten en circuits weer aan de praat te krijgen: het reinigen van stekkers en connectoren. Toolspecial.com levert drie nieuwe stekkerreinigersets.
De 3-delige, professionele set AT45101 bevat drie punten van verschillende grootte, speciaal ontworpen voor het reinigen van de meeste mannelijke/vrouwelijke connectoren met vlakke pennen. De uiterst duurzame diamantpunten beschikken over een zacht schurende coating.
De 12-delige stekkerreinigerset AT45102 bestaat uit ronde micro-diamantvijlen die speciaal ontworpen zijn om corrosie te verwijderen van kleine connectoren van het type Cannon, Deutsch, Bullet, NATO, Weather Pack en andere kleine ronde klemaansluitingen. Diameters van 0.75 mm tot 3.02 mm, met een lengte van 127 mm.
De derde set is de 3-delige reinigingsset AT45103. Deze is bedoeld voor afzonderlijke polen en speciaal ontworpen voor het nauwkeurig verwijderen van corrosie en vreemd materiaal. De set is uitstekend te gebruiken voor het reinigen en op maat slijpen van vrouwelijke 7- en 13-polige Europese traileraansluitingen.

Bekijk alle nieuwe tools voor het elektrisch systeem voor auto’s hier.