Trekhaak? Hulpveren!

Hulpveren zijn geen seizoensproduct. Zij bewijzen hun nut het hele jaar door.

Elk zomerseizoen stijgt de vraag naar hulpveren. Terecht. Veel auto’s worden in deze periode immers zwaarder beladen door bijvoorbeeld een caravan, extra bagage of een fietsdrager. Hulpveren bewijzen hun nut echter het hele jaar door, zoals bij auto’s met een LPG-installatie of bedrijfswagens die een professionele uitrusting vervoeren. Eigenlijk zou de standaardregel dan ook moeten zijn dat elke auto met een trekhaak voorzien moet zijn van hulpveren. Deze auto’s worden namelijk vaak zwaar beladen.

Stabiel en veilig

Een hulpveerset biedt extra ondersteuning aan de bestaande autoveren, zodat een auto met forse belading of belasting beter in balans is. De extra veerkracht biedt meer stabiliteit en meer veiligheid. Het voordeel is dat hulpveren alleen hun werk doen als de auto zwaar beladen is. Bij normaal gebruik hebben zij nauwelijks invloed op het rijcomfort en het weggedrag van de auto. Bovendien bieden hulpveren bij belasting de gebruikelijke bodemvrijheid wat beschadiging aan bijvoorbeeld het uitlaatsystee  voorkomt.

Professionals

Hulpveren worden professioneel veelvuldig ingezet bij aannemers, vertegenwoordigers, politieauto’s, serviceauto’s, etc. Maar ook steeds meer taxibedrijven en eigenaren van campers zien de voordelen van hulpveren.

MAD

Mijngrossier.nl levert hulpveren van de Nederlandse leverancier MAD. Voor nagenoeg elk autotype is een speciaal op maat ontwikkelde set kwaliteitsveren beschikbaar. MAD-hulpveren staan garant voor een eenvoudige montage zonder tijdrovende aanpassingen. Lassen en boren is er niet bij. Bovendien is met de montage van MAD-hulpveren geen aanpassing van de originele hoofdveren nodig. Het montagegemak wordt verhoogd door uitstekende montagehandleidingen. Bij sommige modellen is er zelfs een remdrukhandleiding en speciaal montagemateriaal aan de hulpveerset toegevoegd om de afstelling van de lastafhankelijke remdrukregelaar te wijzigen. De gemiddelde montagetijd van een set hulpveren bedraagt 1 tot 1,5 uur.