Uitbreiding EOBD foutcodes in mijngrossier.nl

Door een flinke uitbreiding van de standaard EOBD-foutcodes in AutoTools maakt mijngrossier.nl het zoeken naar de juiste betekenis of aanvullende informatie een stuk eenvoudiger.

foutcode-eobd

Zodra een storing uitgelezen wordt, wordt de foutcode weergegeven door het diagnoseapparaat. Als de betekenis van de aanvullende standaard foutcodes niet in het diagnosetoestel bekend is, kun je wel de codes uitlezen maar deze niet interpreteren. AutoTools biedt uitkomst met een flinke uitbreiding op EOBD-foutcodes. Door de toegenomen elektronica en het toepassen van hybride- en elektrische aandrijving en aanvullende veiligheidssystemen voldoen de standaard codes P0001 – P0999 niet meer. Hiervoor zijn nieuwe codes toegevoegd aan de standaard codelijst. Deze codes bestaan niet alleen uit P-codes (aandrijflijn), maar ook B- (body), C- (chassis) en U-codes (netwerk). In totaal bevat de lijst nu meer dan 4.000 unieke ISO en SAE(Amerikaans)-codes.

Wanneer de diagnose via een CAN-netwerk verloopt, wordt steeds meer gebruik gemaakt van zogenaamde sub-codes. Ook deze sub-codes zijn toegevoegd in AutoTools. Deze sub-code geeft extra richting aan waar de oorzaak gezocht moet worden. Deze code staat achter de gebruikelijke code, bijvoorbeeld P0060-11. In dit voorbeeld geeft AutoTools aan: P0060 – ‘Weerstand verwarming lambdasensor 2 cilinderrij 2’. De optionele toevoeging –‘11’ geeft aanvullende informatie over de storing: -11: ‘Circuit kortsluiting met massa’. Met deze informatie wordt het probleem voor de monteur duidelijk en helder gespecificeerd en kan hij gericht het probleem oplossen.

P0060

Hexadecimale foutcode conversie

Een probleem waar veel monteurs in de praktijk tegenaan lopen is dat OBD-codes door het diagnose/uitleesapparaat niet netjes worden omgezet van de hexadecimale code naar een standaard OBD-code. AutoTools biedt de mogelijkheid om via een gebruiksvriendelijke tabel een hexadecimale code om te zetten naar een standaard OBD-code. De monteur voert de hexadecimale code in onder ‘Hex invoer’ en vervolgens wordt de code  automatisch omgezet naar een standaard OBD-code.  Dit maakt het zoeken naar de betekenis of aanvullende informatie een stuk makkelijker.

AutoTools

De informatie van AutoTools is toegespitst op de dagelijkse werkplaatspraktijk en biedt gedetailleerde informatie. Naast EOBD-foutcodes biedt AutoTools:

  • Recalls
  • Modificaties
  • Autospecifieke afstelgegevens (aanhaalmomenten, wieluitlijning, onderhoud, etc)
  • Electronica informatie, zoals storingsdiagnose
  • Praktijkgerichte montagehandleidingen
  • Arbeidstijden
  • Checklijsten