Valeo introduceert nieuwe airco vulstations

Valeo heeft zijn assortiment airco vulstations uitgebreid met twee nieuwe modellen: de ClimFill First en de ClimFill Truck & Bus. De bekende ClimFill One en ClimFill Auto, die in de vorige AutoFocus werden voorgesteld, blijven in het assortiment. 

Valeo_airco_vulstationsDe ClimFill First neemt de plaats in tussen de ClimFill One, de basisuitvoering van de Clim- Fill familie die specifiek is ontwikkeld voor aircospecialisten, en het topmodel ClimFill Auto. De ClimFill First werkt volautomatisch, maar kan ook stap voor stap handmatig  bediend worden. Het nieuwe airco vulstation beschikt over een vacuümpomp met een capaciteit van 70 l/min en een interne tank voor acht kilo koudemiddel. Het vulstation is voorzien van een geïntegreerde elektronische database, waarin de juiste  vulhoeveelheden van meer dan 3.300 courante voertuigmodellen zijn opgenomen. Ook dit airco vulstation wordt gebruiksklaar bij u in de werkplaats afgeleverd, inclusief een uitgebreide training en technische ondersteuning.

R134a

Het nieuwe vulstation is geschikt voor R134a, het koudemiddel dat al vele jaren in aircosystemen wordt toegepast en dat ook momenteel in elke nieuw afgeleverde auto met een airco voor verkoeling zorgt. Valeo heeft er bewust voor gekozen om thans nog  geen vulstation op de markt te brengen dat geschikt is voor HFO1234yf, het nieuwe koudemiddel dat dit jaar voor het eerst in enkele nieuw geïntroduceerde automodellen wordt toegepast. De reden is dat het marktaandeel van HFO1234yf de komende  jaren te verwaarlozen is. Dat geldt in toenemende mate in de aftermarket, waar de eerste auto’s met dit koudemiddel pas over drie tot vier jaar in zeer kleine aantallen in de werkplaats komen. R134a wordt nog tot 2017 in nieuwe auto’s  toegepast. Dat betekent dat de universele werkplaats nog tot circa 2030 regelmatig auto’s met dit koudemiddel voor een servicebeurt of reparatie mag verwachten! Het koudemiddel blijft bovendien zeker tot 2046 beschikbaar. De conclusie: investeren in een kwalitatief hoogwaardig  airco vulstation voor het koudemiddel R134a is verstandig, niet alleen voor vandaag maar ook voor de verre toekomst.

ClimFill Truck & Bus

Valeo biedt met de ClimFill Truck & Bus nu ook een vulstation voor het zware segment. De volautomaat is een echt ‘zwaargewicht’: het apparaat bevat een vacuümpomp met een capaciteit van 283 l/min en een interne koelmiddeltank van 35 kilogram. De ClimFill Truck & Bus is geschikt voor het koudemiddel R134a en is uiteraard ook voorzien van een geïntegreerde elektronische database met voertuiggegevens.