Veren: extra aandachtspunt bij APK

Tijdens de APK worden te vaak gebroken of ondeugdelijke hoofdveren over het hoofd gezien.

Met de ruimere intervallen tussen periodieke keuringen en servicebeurten is het voor de keurmeesters van groot belang zo min mogelijk inspectiepunten te missen. Al jaren staan gebroken veren in de Top-3 van APK-missers. Het is daarom verstandig om de toestand van de veren bij elke inspectiebeurt te controleren. Niet alleen visueel, maar ook door te voelen. Het gebruik van goede verlichting en een spiegel is tijdens het controleren van hoofdveren zeer raadzaam.

3x meer hoofdveren

De afgelopen maanden zijn er bij veel autobedrijven twee tot driemaal zo veel veren vervangen als normaal. De oorzaak is te wijten aan de afgelopen winterperiode. Hoofdveren breken nu eenmaal sneller bij temperaturen onder het vriespunt. Maar net zo belangrijk is het verwoestende werk van de winterse omstandigheden: vocht, vuil, zout en zand vormen een schurende pasta die roest veroorzaakt en desastreus is voor conditie van de veren. Zodra de lak- en fosfaatlaag van een veer breekt, hebben vocht en vuil vrij spel. Met alle gevolgen van dien.

Veiligheid

Veren zijn een belangrijk onderdeel van het veiligheidspakket van een auto. Bij de vervanging van hoofdveren is het daarom om meerdere redenen belangrijk om voor topkwaliteit te kiezen. Mijngrossier levert hoofdveren van Suplex. Deze veren voldoen aan de specificaties voor eerste montage. Hiermee wordt gegarandeerd dat Suplex-veren met hun gecompliceerde vormen volgens strenge eisen worden geproduceerd. Bijvoorbeeld door het gebruik van hooggelegeerde staalsoorten en bijzondere productiemethoden, zoals aparte kogelstraalmethoden, die de oppervlaktehardheid van een Suplex-veer verhogen. Verder zijn alle Suplexveren gepoedercoat, wat roestvorming tegengaat en een goede bescherming biedt tegen zand, water en steenslag.