Vijf jaar: “mijngrossier” pakt uit

De zoekmachine voor auto-onderdelen bestaat vijf jaar. En dat wordt gevierd. De aftrap voor de lustrumviering was in Gorinchem.

De behoefte van autobedrijven om 24 uur per dag onderdelen bij de automaterialengrossier te bestellen, bestond al langer. Het zou de planning en efficiency van menige werkplaats namelijk kunnen verbeteren. Bovendien zou de bestelstroom gestroomlijnd en een hoop tijdwinst geboekt kunnen worden. In augustus 2003 was het dan zover: ā€˜mijngrossier.nlā€™ werd geĆÆntroduceerd. Mijngrossier.nl is het eerste initiatief in de automotive branche dat online bestellen van onderdelen bij de grossier mogelijk heeft gemaakt.

24 uur per dag

Kent u ze nog? De promotiemedewerkers van het ā€˜mijngrossier.nlā€™ DreamTeam, die een jaar lang stad n land afreden om uiteindelijk 9.000 autobedrijven te bezoeken. Dankzij hun inzet werd ā€˜mijngrossier.nlā€™ op de kaart gezet. Inmiddels kent de zoekmachine een grote, trouwe groep gebruikers. Het online bestellen van auto-onderdelen is niet meer weg te denken uit de dagelijkse werkplaatspraktijk. Steeds meer autobedrijven zien de voordelen van ā€˜mijngrossier.nlā€™. Uit de gebruikersonderzoeken blijkt dat een verhoog de efficiency bij de werkplaatsplanning vaak als pluspunt wordt genoemd. Nu weet men bijvoorbeeld precies wanneer de onderdelen in huis zijn. Wachten op onderdelen behoort immers tot de grootste ergernissen van de dagelijkse werkplaatspraktijk. Bovendien kost het geld: de brug moet immers zo snel mogelijk leeg zijn om plaats te maken voor een nieuwe klus. Dankzij ā€˜mijngrossier.nlā€™ wordt dit gestroomlijnd. Bovendien heeft men geen last meer van de bekende telefonische piekmomenten bij de grossier, maar zijn gebruikers van ā€˜mijngrossier.nlā€™ vrij om te bestellen wanneer daar behoefte aan is. Zeven dagen per week, 24 uur per dag.

Gebruiksvriendelijk

De afgelopen vijf jaar waren zeer succesvol. Uiteraard werd de feedback van gebruikers benut om aanpassingen aan het bestelsysteem door te voeren. Ook de aankomende jaren zal er hard gewerkt blijven worden aan functionaliteit, bestelgemak en interessante acties. Onlangs nog werd de website geĆ¼pdate en de gebruiksvriendelijkheid van het bestelsysteem sterk verbeterd.

Hummer

De aftrap voor het vijfjarige jubileum van ā€˜mijngrossier.nlā€™ is onlangs gegeven op de Autoprofessioneel Vakbeurs in Gorinchem. De stand van ā€˜mijngrossier.nlā€™ was speciaal aangekleed om de verjaardag onder de aandacht van de bezoekers te brengen. Ook bij de aanwezige ā€˜mijngrossierā€™-grossiers stond het feestthema ā€˜Vijf Jaarā€™ centraal. Naast de uitvoerige informatie over de zoekmachine voor auto-onderdelen was er veel belangstelling voor de eerste verjaardagsactie van ā€˜mijngrossier.nlā€™: iedere beursbezoeker die zich op de stand inschreef, maakte kans op een rit met een Hummer op een outdoor circuit. Per beursdag werden vijf ritten verloot. De animo voor de actie was zeer groot.

GoPro-punten

Tijdens de vakbeurs in Gorinchem is ook bekend gemaakt dat op de website van ā€˜mijngrossier.nlā€™ een nieuwe button is toegevoegd: ā€˜Extra Aanbiedingenā€™. Onder deze drukknop zijn het hele jaar door interessante extra aanbiedingen te vinden. Bijzonder is dat deze aanbiedingen gekoppeld zijn aan een speciale spaaractie. Er kan namelijk gespaard worden voor een buitengewoon cadeau: een Go Pro-camera. Dit is de kleinste draadloze on-board videocamera ter wereld, met een winkelwaarde van ā‚¬ 179,95. De zogenaamde GoPro-punten worden dus gratis opgebouwd zodra er iets besteld wordt uit het aanbod dat beschikbaar is onder de button ā€˜Extra Aanbiedingenā€™. Het overzicht van de gespaarde punten is direct op het scherm af te lezen. Let op: de extra spaarpunten maken geen deel uit van het reguliere spaarsysteem van ā€˜mijngrossier.nlā€™. Er wordt dit jubileumjaar dus gratis dubbelop gespaard!