Vijf vragen aan Purflux

Kom meer te weten of Purflux middels onderstaande 5 vragen.

1. Waar staat Purflux voor

Purflux is een filtermerk dat al vele jaren meedraait in de top. De van huis uit Franse fabrikant is als gerenommeerd leverancier voor eerste montage kind aan huis bij vele autofabrikanten. De technische expertise van Purflux heeft geresulteerd in belangrijke nieuwe innovaties, zoals de voor Purflux kenmerkende, gepatenteerde Chevron-vouwtechniek van de filtermedia. Deze vouwtechniek zorgt voor een verhoogde filtercapaciteit van ruim 20 procent. Daarnaast is Purflux sterk in het ontwikkelen van complete oliefiltermodules die vervaardigd zijn van volledig recyclebare materialen. Deze compacte modules filteren en koelen de olie. Onlangs is Purflux met zo’n speciale module in de prijzen gevallen bij de verkiezing Motor van het Jaar 2007. De filtermodule van de winnaar in de klasse 1.4 – 1.8 liter, de 1.6 Turbo van BMW en PSA, die onder meer dienst doet in de Mini Cooper S en Peugeot 207, is ontworpen door Purflux.

2. Wat betekent Purflux voor de monteur

Montagegemak en het bieden van hoogwaardige filters staan bovenaan de agenda van Purflux. Dat blijkt uit het hoge aantal OE-referenties. In de praktijk wordt dit zichtbaar door het leveren van kwaliteitsfilters met een juiste passing, zodat vervanging geen problemen oplevert. Bovendien zijn nieuwe referenties snel beschikbaar, waardoor er bij zeer jonge auto’s niet mis gegrepen kan worden. Dat Purflux praktijkgericht denkt blijkt ook bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Monteurs willen olie snel en gemakkelijk kunnen vervangen. Met de nieuwe oliefiltermodules voldoet Purflux aan deze wens. Veel Purflux-modules beschikken over een ingebouwde olie aftap, die automatisch opent wanneer de deksel is losgemaakt. Het aftapkanaal zorgt er voor dat de oude olie wegloopt in de richting van de olie aftap. De olie aftap sluit weer wanneer de deksel van het filter is vastgezet.

3. Veel luchtfilters zijn recent voorzien van een brandwerend medium. Waarom?

Uit onderzoek is gebleken dat de brand in de Franse Mont Blanc-tunnel in 1999 is veroorzaakt door een brandende sigaret die in het luchtfilter van een Volvo-truck terecht kwam. Dit filter was niet voorzien van een brandwerend medium. De gevolgen waren desastreus. Dit heeft geresulteerd in een verandering van de OE-specificaties van sommige autofabrikanten. In reactie hierop zijn de filterfabrikanten zoals Purflux aan de slag gegaan om meer brandwerend materiaal voor luchtfilters en interieurfilters te ontwikkelen. Deze zijn ook beschikbaar in de vervangingsmarkt.

4. Is Purflux alleen sterk op Franse toepassingen?

Hoewel Purflux van oorsprong Frans is en goede contacten onderhoudt met Franse autofabrikanten zijn Purflux-filters niet exclusief ‘Frans’. Purflux biedt voor het hele Europese wagenpark een volledig assortiment olie-, lucht-, brandstofen interieurfilters. Dat blijkt onder meer uit het feit dat Purflux veel OEM- en OES-referenties voor Duitse automerken biedt.

5. Hebben interieurfilters een toegevoegde waarde?

Het tijdig vervangen van een interieurfilter biedt het autobedrijf niet alleen extra omzetkansen, maar voorkomt ook een gezondheidsrisico van de klant. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat met een vervuild interieurfilter de luchtsamenstelling binnenin sommige auto’s vijfmaal zo sterk vervuild is als de buitenlucht vlak boven de weg. Interieurfilters zijn een belangrijk onderdeel van het ventilatiesysteem, de verwarmingsinstallatie en de airconditioning van een auto. Een goed werkend filter werkt comfortverhogend, omdat ongewenste deeltjes zoals roet en stof het interieur niet kunnen binnendringen. Bovendien kunnen de verwarming en de airconditioning probleemloos blijven functioneren. Verder komt er met een goed functionerend interieurfilter geen dunne, zichtbeperkende film op de voorruit van de auto.