Word Brembo Expert

Remsystemen zijn in de loop der jaren complexer geworden en krijgen meer te verduren. De elektrisch bediende handrem is inmiddels gemeengoed geworden en zaken als anti blokkeer-, tractie- en stabiliteitscontrolesystemen vragen om extra kennis. Wil je als autobedrijf een professionele remservice kunnen bieden dan is, naast de juiste onderdelen en gereedschappen, technische kennis een must.

In samenwerking met de gerenommeerde leverancier Brembo is het concept Brembo Expert met de bijbehorende remsysteemtraining ontwikkeld. Deze training wordt bij één van de Automotive Academy vestigingen gegeven. Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een examen. Wie deze succesvol afrondt mag zich Brembo Expert noemen en ontvangt hiervoor een certificaat van Brembo en Automotive Academy.

Brembo_expert

Inhoud training

In de remsysteemtraining worden de principes en ontwikkelingen van het remsysteem uitgelegd: de werking, het ontstaan van slijtage en de wijze van correct onderhoud. Bovendien zijn de remsystemen in de huidige voertuigen voorzien van diverse regelsystemen, welke storingen kunnen veroorzaken. In deze training komen ook de verschillende elektronische veiligheidssystemen aan bod.

 • Inleiding remmen: Wrijving coëfficiënt, asbelasting, omzetten van kinetische energie naar warmte, koeling.
 • Remblokken/-schoenen: Specificaties, modificaties, belang montagemateriaal, slijtagepatronen en oplossingen.
 • Remschijven: Kromme remschijven, fading, oververhitting, overbelasting, sponsachtig remgevoel, slijtagepatronen en oplossingen, keramische- en premium remschijven.
 • Remhydrauliek: Remolie specificaties, ontluchten, hydraulische werking.
 • Elektronische remhydrauliek: Werking en diagnose elektrische handrem.
  Veiligheidssystemen: ESP, EDS, ASR (TC), ACC, AHA.

Extra’s

Naast de kennis en het certificaat profiteert een Brembo Expert van nog meer voordelen:

 • Meer erkenning; met het Brembo Expert pakket vol promotiematerialen onderscheid het autobedrijf zich als Brembo Expert.
 • Naamsbekendheid; niet alleen lift je mee op de naamsbekendheid van Brembo, ook zijn de Brembo Expert autobedrijven terug te vinden op www.bremboparts.com. Mijngarage.nl deelnemer? Dan verschijnt het predicaat Brembo Expert op het bedrijfsprofiel.
 • Toegang tot technische informatie: Als Brembo Expert heb je toegang tot de Brembo Brakesystem Academy, waar onder andere technische kennis, montage handleiding en aanhaalmomenten te vinden zijn. Daarnaast ontvangt iedere Brembo Expert de technische nieuwsbrief van Brembo.
 • Voordeel op uitrusting; De Brembo Expert geniet van voordeel op speciaal gereedschap voor remmen en merchandise via zijn Brembo Official Dealer Grossier.
 • No-nonsense garantie: de garantie wordt ten alle tijden vergoed mits de correcte procedure is uitgevoerd en het juiste gereedschap is gebruikt.

Start vandaag nog met Brembo Expert. Vraag naar de voorwaarden bij uw grossier of kijk op automotiveacademy.nl