Xenon steeds populairder

De xenon technologie wint elk jaar aan populariteit. Meer dan 10 procent van de verkochte nieuwe auto’s is nu voorzien van xenonlampen.

De standaard xenonlampen zijn daarbij niet meer voorbehouden aan luxe en topklasse auto’s. Ook steeds meer compacte auto’s, middenklassers en zelfs bedrijfsauto’s rijden met xenon.

Philips, wereldwijd nummer 1 in autoverlichting en uitvinder van de Xenon High Intensity Discharge (HID)- technologie, levert verschillende xenonlampen.

  • Xenon Standard. Kenmerken: 200 procent meer licht zorgt voor een verhoogde veiligheid. Bovendien milieuvriendelijk: spaart energie en daarmee ook de natuur.
  • Xenon ColorMatch. Omdat de lichtkleur van xenonlampen gedurende de levensduur geleidelijk verandert van wit licht naar blauwig- wit licht, is een nieuwe standaard xenon lamp niet gelijk aan een oude. Voor automobilisten die maar één koplamp verwisselen, is de ColorMatch lamp ontwikkeld, met ogenschijnlijk dezelfde kleur als een oudere lamp voor maximale veiligheid.
  • Xenon UltraBlue. Gericht op de meest veeleisende automobilist, die meer wil dan een gewone HID-lamp. De Xenon UltraBlue is de ultieme xenon upgrade. Het opvallende, blauwachtige 6000K-licht trekt niet alleen de aandacht, maar zet ook de zwartste nacht in daglicht. Het licht op een zonnige dag varieert immers tussen 4000K en 6500K. Met zijn kleurtemperatuur van 6000K, behoort Xenon Ultra Blue tot de top van deze schaal.

Veiligheidsinstructies voor de montage:

  1. Schakel voor de montage de stroom uit en laat de lamp volledig afkoelen om een elektrische schok te voorkomen.
  2. Draag een veiligheidsbril en handschoenen bij het vervangen van de lamp.
  3. Pak de lamp alleen bij de plastic/metalen lampvoet vast. Raak het glas niet aan.
  4. Verwijder de bevestigingsring of clip van de koplamp om de gloeilamp los te maken.
  5. Monteer de nieuwe lamp door de plastic/ metalen lampvoet in de koplampopening te plaatsen.
  6. Zet de nieuwe lamp vast met de bevestigingsring of clip.