Zelfs Batman vertrouwt op Brembo

Superhelden als Batman hebben een auto’s die je niet op straat ziet. Batman heeft zijn eigen ‘Batmobile’. Om goed hier goed en snel mee te kunnen rijden, heb je naast een goede rijstijl, ook goede remmen nodig. Daarom is de auto, ontworpen voor de opnames van ‘Batman vs Superman’ uitgerust met een zeer goed remsysteem, namelijk die van Brembo. 

 

 

 

 

 

 

 

Een superheld heeft een supercar nodig uitgerust met een super remsysteem. Voor de blockbuster ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ was een onconventionele en out of the box Batmobile nodig. Het idee was het geesteskind van regisseur Zack Snyder, art director Kevin Ishioka en de ontwerper van de voertuigen op de set, Joe Hiura. Dennis McCarthy werd gevraagd om het idee tot leven te brengen.

Supercars met Brembo

McCarthy is onbekend bij het grote publiek, maar voor tuning liefhebbers, is hij een soort orakel. Zijn bedrijf, Vehicle FX in Sun Valley in Californië, is verantwoordelijk voor een groot deel van de supercars gebruikt in auto-actiefilms in de loop van de laatste 20 jaar; de Fast & Furious saga, Tokyo Drift, Batman Begins. Op veel van deze auto’s installeerde hij Brembo remmen. In een interview met Dennis McCarthy, legt hij waar waarom hij Brembo koos voor de Fast & Furious auto’s. 

Voor de laatste Batmobile maakte McCarthy dezelfde keuze en testte het voertuig in de woestijn van Californië. In totaal zijn er drie modellen gebouwd, allemaal een eenzitter, welke zich onderscheiden door hun eigenschappen: 6.1m lang en 3,66m breed, een gewicht van 3,8 ton en een maximale snelheid die 330 km/h overschrijdt. Elk wiel weegt 227kg als gevolg van het gebruik van banden die oorspronkelijk bedoeld waren voor de landbouw. De banden zijn gladgestreken en gevormd voor een perfecte pasvorm op de Batmobile. 

Dubbel remsysteem

Het remmen met een auto als de Batmobile is niet gemakkelijk, zelfs niet voor Ben Affleck in de rol van Bruce Wayne. Hiervoor is een krachtig remsysteem nodig, dat te vertrouwen is en in staat om deze machtige auto te stoppen. Dat is waarom Dennis McCarthy ook voor deze film koos voor Brembo, dat bekend staat om zijn kwaliteit en kracht.

Op de Batmobile uit ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’, werd een dubbele remsysteem geïnstalleerd.
Een systeem met vier 6-zuiger Brembo remklauwen die op vier Brembo zwevende remschijven van 380 mm diameter zijn geïnstalleerd. Dit remsysteem is afgeleid van de racing componenten, gekenmerkt door ongekend niveau van technologie en prestatie en biedt het uiterste in de “cutting-edge” Brembo-technologie.

Het gebruik van vaste remklauwen en grotere remschijven geeft de remmen meer remkoppel en thermische capaciteit. Dit resulteert in snel en beslissend remmen, en is uitzonderlijk krachtig en constant in de scènes die steeds weer over moeten.

 

Spectaculair 

Voor de meer spectaculaire scènes, was het noodzakelijk om een aanvullend achterste remsysteem te plaatsen, bestaande uit twee 8-zuiger uit one-piece remklauwen die uitsluitend worden gebruikt voor driften. Hierdoor kan de stuntman de twee achterwielen omhoog te trekken door simpelweg op één knop te drukken. Dit activeert een lucht aangedreven hoofdremcilinder waarvan de druk wordt geleverd door een 1800 psi CO2 tank die samenwerkt met een set van twee 8-zuiger Brembo remklauwen per wiel.

Het is in wezen als het trekken aan de handrem tijdens het rijden. Deze oplossing is ontworpen om herhaaldelijk te gebruiken tijdens het filmen, zonder een daling van de prestatie, dat kan ontstaan wanneer de handrem “ten onrechte” wordt gebruikt

Deze video bevat een volledige beschrijving van de Batmobile en de Brembo remsysteem. Drifting in Gotham City is nog nooit zo modieus geweest.

Bron: brembo.com