Aircofout wissen lukt pas met Remote Diagnostics

Megane

De foutcode DF1070 / P0534 aan het aircosysteem van een Renault Mégane Scenic uit 2006 roept bij de klant verwarring op. Het systeem is daarvoor leeg geweest en de monteur heeft het opnieuw gevuld. Toch wijst de code P0534 (Air Conditioner Refrigerant Charge Loss) erop dat het systeem leeg zou zijn, maar dit klopt dus niet. De monteur komt er niet uit. Het wissen van de foutcode lukt hem niet en ook de aircocompressor schakelt nog steeds niet in. Je zou er een heet hoofd van krijgen.

Gegevens voertuig in dit artikel: 

Renault Mégane Scenic 2.0 benzine 2006

Alle stappen doorlopen

De monteur heeft alle stappen doorlopen die je in een dergelijk geval zou moeten uitvoeren. Hij heeft het lege aircosysteem voor het opnieuw afvullen eerst getest op gasdichtheid. Hierna heeft hij het systeem gevuld met koudemiddel en de foutcode gewist met de testkast. Toch verdwijnt de foutcode niet en de aircocompressor schakelt niet in. Navraag bij Renault levert niets op, want de werkwijze die men daar adviseert, is precies wat de monteur al heeft gedaan.

Storing verholpen op afstand

Hierop belt de monteur naar de Automotive Techline. Ook de helpdeskmedewerker bevestigt dat de monteur de juiste handelingen heeft uitgevoerd en stelt daarom voor om mee te kijken via Remote Diagnostics van AutoNiveau (ARD). Hiermee ‘neemt’ de helpdeskmedewerker de auto op afstand ‘over’, via een online verbinding tussen de EOBD-stekker van de auto in de werkplaats en het AutoNiveau Servicecenter. Dat werkt uitstekend, want de helpdeskmedewerker kan de foutcode met ARD wel succesvol wissen en de aircocompressor schakelt weer in. Storing opgelost.

Hoe werkt het?

Met ARD (AutoNiveau Remote Diagnostics) kan de Automotive Techline medewerker online meekijken met de monteur die aan de auto werkt. Via een tablet of smartphone met Android-besturingssysteem en een internetverbinding via wifi of 3G/4G wordt de ARD-interface aangesloten op de EOBD-stekker van de auto. Op de tablet of smartphone wordt de gewenste handeling geselecteerd, zoals een foutcodescan uitvoeren of foutcodes wissen, een transpondersleutel inleren, een accu coderen en nog veel meer. Via de internetverbinding kijkt een medewerker van AutoNiveau mee en voert desgewenst de codering of handeling uit op afstand. Een abonnement is niet nodig, de werkzaamheden worden per opdracht in rekening gebracht.

Meer informatie over ARD of direct bestellen? Klik hier.

basisinstelling

De Automotive Techline is powered by AutoNiveau.

Ander nieuws?