Animatiefilm Midtronics over accucontrole

Om het autobedrijf te attenderen op het belang van regelmatige accucontrole, komt Midtronics met een animatiefilmpje. De boodschap: bijna de helft van alle pechgevallen kan worden voorkomen door tijdig de accu te onderhouden.

In het ongeveer één minuut durende filmpje strandt een automobilist onderweg met zijn gezin. Wanneer de hulpdienst ter plekke constateert dat de accu moet worden vervangen, antwoord de gedupeerde eigenaar dat eerder die week de monteur van zijn vaste garage daar niets over heeft gezegd. Vervolgens toont de animatie een andere monteur, ‘Willem’. Diens standpunt: “Je onderhoudt accu’s alsof het banden zijn.” Door zo’n check op te nemen bij elke onderhoudsbeurt, voorkomt Willem niet alleen een hoop problemen voor de berijder “maar verkoopt hij ook een hoop accu’s”, aldus de voice over.

Pechgevallen

Zich baserend op statistieken uit 2017 van ADAC in Duitsland stelt Midtronics dat 49,8 procent van alle pechgevallen is gerelateerd aan de accu. Daarbij ging het meestal (39,9 procent) om de accu en bij de rest (10,2 procent) om gerelateerde mankementen (dynamo, starter, etc). Problemen die kunnen worden voorkomen met een systeemtest en accumanagement, zegt manager Clemens Streng.

Accucontrole

Zo’n statement is volgens de leverancier van testapparatuur nog steeds nodig in de branche.”Door met accu’s om te gaan zoals met ruitenwissers ,olie en banden, voorkom je bijna de helft van alle pechgevallen. Voor de werkplaats betekent dat een grotere omzetkans. Je focust op de accu, en waar nodig het elektrisch systeem. Bovendien verhoog je de klanttevredenheid. Er zijn natuurlijk meerdere redenen te geven om proactief om te gaan met accu’s, maar we kiezen nu voor het bewijs: de pechhulpstatistiek.”

De animatie staat sinds vandaag op het Vimeo-kanaal van Midtronics.

Bron: Aftersalesmagazine

De accutesters en -laders van Midtronics vind je hier. Of vraag ernaar bij jouw Toolspecial grossier.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?