Audi A7, of was het toch een A4?

A7

Na het onderhoud, kan het autobedrijf de onderhoudsindicator van de Audi A7 niet meer resetten. Eerder had de werkplaats van het bedrijf dit probleem met deze auto niet. Omdat de monteur ook nog diverse foutcodes constateert die niet gewist kunnen worden, wordt de hulp van de Automotive Techline ingeroepen.

Gegevens Audi A7 in dit artikel:

Merk: Audi
Handelsnaam: A7 Sportback
Aantal cilinders: 6
Cilinderinhoud: 2.967cc
Motor brandstof: Diesel

Tijdens een proefrit blijkt dat de auto -ondanks de foutcodes in het motormanagementsysteem- goed rijdt. De monteur die contact heeft met de TechLine van AutoNiveau legt uit wat er met ‘zijn’ Audi aan de hand is en geeft aan dat hij niet weet hoe hij dit probleem verder aan moet pakken.

A7 of A4. Of toch A7?

Uit de kentekengegevens wordt duidelijk dat het een Audi model A7 betreft. De monteur heeft het echter steevast over een A4, waarop bij de Automotive Techline een belletje gaat rinkelen. Hem wordt gevraagd of hij tijdens het resetten van de onderhoudsinterval en uitlezen van het geheugen wel het juiste voertuig geselecteerd heeft.

Het antwoord van de monteur laat zich raden…

Uit deze case blijkt eens te meer dat een foutje snel gemaakt is. Goed nadenken, op blijven letten en vooral goed luisteren naar de monteur is essentieel voor een succesvolle afhandeling van technische cases.

basisinstelling

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?