Bandenvulstation met extra kwaliteiten

Bandenvulstation

De juiste bandenspanning is essentieel voor het rem- en rijgedrag van een auto. Daarom is regelmatige controle belangrijk. En een goede service voor de klant. Toolspecial levert met de QUBE2 EU van PCL een professioneel digitaal bandenvulstation dat snel, uiterst nauwkeurig en zeer voordelig in aanschaf is.

Aangezien het rem- en rijgedrag van een voertuig sterk afhangt van de bandenspanning, is het controleren en handhaven van de juiste waarden een belangrijke prioriteit tijdens een onderhoudsbeurt. Het aanhouden van de juiste bandenspanning is eveneens belangrijk omdat een groot deel van de auto’s tegenwoordig is uitgerust met een bandenspanningscontrolesysteem. Daar komt bij dat een correcte bandenspanning voor een lager brandstofverbruik zorgt. Om er absoluut zeker van te zijn dat een band over de juiste bandenspanning beschikt, is gebruik van een gekalibreerd bandenvulsysteem noodzakelijk. Als dit vulsysteem dan ook nog eens snel werkt, eenvoudig te bedienen is en zeer aantrekkelijk geprijsd is, kom je al snel bij het bandenvulstation QUBE2 EU van PCL terecht.

Overpressure-techniek

De QUBE2 EU werkt feitelijk net zoals de bandenpomp die je vaak bij tankstations ziet. De juiste bandenspanning instellen, nippel op het ventiel plaatsen en de ingebouwde autostartfunctie doet de rest. De band wordt nu afgevuld op de vooraf ingestelde waarde (tot 0,5% nauwkeurig). Terwijl de QUBE2 EU automatisch zijn werk doet, kan de monteur even een kop koffie halen. Een geluidssignaal geeft aan wanneer het oppompen klaar is. Maar dit bijzondere bandenvulstation heeft nog veel meer in petto. Een belangrijk onderdeel is bijvoorbeeld de zogenaamde ‘overpressure’-techniek. Hiermee wordt een band eerst harder opgepomt, waarna lucht wordt afgelaten. Dit levert een exacter eindresultaat op. Het station biedt ook de mogelijkheid om vooraf ingestelde druk op te slaan in het systeem met zogenaamde ‘presets’. Verder is belangrijk dat de QUBE2 EU geschikt is voor het gebruik van stikstof, waarmee de bandenspanning langer op het juiste niveau blijft. Het bandenvulstation is inzetbaar bij zowel personen- als vrachtwagens. Praktisch: er kan zelfs gebruik gemaakt worden van slangen tot 50 meter lengte zonder verlies. Vanzelfsprekend beschikt de QUBE2 EU over een duidelijk afleesbaar display en is de unit geschikt voor wandmontage.

Specificaties QUBE2 EU
Meetbereik: 0 – 10 bar
Capaciteit: oppompen 2.500 l/min, aflaten 2.400 l/min
L x B x H: 150 x 92 x 150 mm
Isolatie: IP 41 (druppeldicht)
Spanning: 230 V

U vindt de QUBE2 EU van PCL in de Toolspecial editie april – juni 2020 of bekijk het hele Toolspecial actiemagazine hieronder (blz. 62).

Ander nieuws?