Best getest door AutoBild: AirMan Tire Repair kits

Veel auto’s beschikken over een bandenreparatieset als vervanger voor een reserveband. Een groot deel van de autofabrikanten vertrouwt daarbij op de reparatiesets van AirMan. Deze sets zijn universeel toepasbaar op alle automerken en vanaf nu leverbaar via mijngrossier.nl.

Dat veel autofabrikanten voor de producten van AirMan kiezen, is eigenlijk heel logisch. AirMan levert simpele, doordachte producten van zeer hoge kwaliteit. De bandenreparatiesets zijn daarmee perfecte vervangers van een reserveband en zijn zelfs uitstekende vervangers van originele reparatiesets.

Simpel

In veel auto’s wordt nog gebruik gemaakt van een bandenreparatieset met knijpfles. Een onhandige methode waarbij je met speciaal gereedschap het binnenventiel moet demonteren. Met AirMan is dat niet meer nodig. De compressor zorgt ervoor dat het dichtmiddel rechtstreeks door het ventiel wordt ingebracht. Dit is zo eenvoudig dat iedereen nu een lekke band kan repareren.

Voordelen

  • Toepasbaar op alle auto’s en bedrijfswagens;
  • OEM toegepast door vele autofabrikanten;
  • Onschadelijk voor velg, band en TPMS-sensor;
  • Het dichtmiddel kan met water uitgewassen worden;
  • Geschikt om andere merken te vervangen;
  • Kan gaten dichten tot Ø 6,35 mm;
  • Best getest door AutoBild.

Twee systemen

Er zijn twee verschillende AirMan-systemen: semi-automatisch en volautomatisch.

bandendichtmiddel 1

Bij het semi-automatische systeem koppel je de compressor aan het dichtmiddel, en daarna sluit je het dichtmiddel aan op het ventiel van de band. Vervolgens sluit je de stekker aan op een 12 volt aansluiting (sigarettenaansteker of accu). Start de auto en de set is klaar voor gebruik.

Bij het volautomatische systeem is het dichtmiddel geïntegreerd in de compressor. De slang kan dan rechtstreeks aangesloten worden op het ventiel. Na het aansluiten van de 12 volt stekker en het starten van de auto, is de set gereed voor gebruik.

Verkooptip navulverpakkingen

Alle bandenreparatiesystemen bevatten een fles met dichtmiddel dat in veel gevallen slechts vier jaar houdbaar is. Na deze periode gaat het dichtmiddel klonteren en kan het niet meer gebruikt worden. Controleer daarom de houdbaarheidsdatum op het dichtmiddel tijdens elk bezoek: grote beurt, kleine beurt en APK.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?