Beter sleutelen met optimaal licht

Licht

Voor monteurs is goede verlichting essentieel om hun werk optimaal te doen. Met goed licht sleutel je immers sneller en beter. Bij sommige werkzaamheden, zoals aan de carrosserie, remmen of wielophanging, is het licht van plafondlampen onvoldoende en bewijst een losse lamp een goede dienst. Toolspecial introduceert twee nieuwe lampen van Philips die voor verschillende klussen optimaal licht bieden: de lichtgewicht hoofdlamp LPL74X1 en de hybride motorkamp LPL73X1.

LPL74X1: hoofdlamp COB led 50 – 300 Lm

De voordelen van een hoofdlamp zijn voor iedereen duidelijk: perfect zicht op de klus en ook nog eens beide handen vrij. De LPL74X1 van topmerk Philips is een lichtgewicht, oplaadbare hoofdlamp die zeer helder, wit licht biedt (6.500 K), precies daar waar de monteur dat wil. Philips zegt dat de 6500 K-lamp vriendelijk is voor de ogen, waardoor het visuele comfort wordt verbeterd en vermoeidheid van de ogen verminderd, zodat er probleemloos gewerkt kan worden. De lichtbundel is naar wens stapsgewijs aan te passen tussen 50 en 300 lumen. De lamp is daarbij 60 graden draaibaar, zodat altijd de goede plaats verlicht wordt. Prettig is de comfortabele hoofdband en handig zijn de clips in verschillende kleuren als er meerdere exemplaren gebruikt worden.

Handsfree

Praktisch is ook de bewegingssensor voor het aan- en uitschakelen en de twee voorinstellingen van 150 en 300 lm. Verder is de hoofdlamp water- en stofdicht (IP67) en bestand tegen schokken en vallen (IK07). Nog een sterk pluspunt is dat de lamp binnen 2 uur op te laden is via micro-USB en vervolgens maar liefst 12 uur lang inzetbaar is.

LPL73X1: motorkaplamp led 500/900/1.200 Lm

Voor klusjes onder de motorkap is goede verlichting vanzelfsprekend. De meeste monteurs maken daarom gebruik van een goede motorkaplamp. Philips presenteert met de LPL73X1 een nieuw neusje van de zalm. De hybride motorkaplamp, zowel draadloos als bedraad te gebruiken, is telescopisch uitschuifbaar en daarom te gebruiken bij de meest uiteenlopende motorkappen met een breedte van 1,17 tot 2,08 meter. De bevestigingshaken hebben brede openingen en zijn bedekt met zacht rubber, zodat krassen op de lak uitgesloten zijn. De LPL73X1 beschikt over bijzondere leds, die onder alle omstandigheden een intens wit licht en een heldere brede lichtbundel bieden.

Krachtig licht

De monteur kan drie verlichtingsmodi kiezen: 500, 900 en 1.200 Lm. De boost-modus geeft een krachtige lichtsterkte van 1.200 lumen, zodat zelfs de kleinste details te zien zijn. Met de gebalanceerde modus van 900 lumen is alles te zien en urenlang comfortabel werken mogelijk. En als de lamp langere tijd snoerloos gebruikt wordt, is de Eco-modus ideaal om de accuduur te verlengen. Met de lagere lichtsterkte van 500 lumen kan de monteur tot wel 5 uur lang profiteren van hoogwaardig helder licht. Welke verlichtingsstand je ook gebruikt: door de 120 graden brede lichtbundel is de motorruimte altijd optimaal verlicht. Belangrijk: de motorkaplamp van Philips is waterdicht (IP54) en bestand tegen schokken en vallen (IK07). Opladen van de lamp duurt drie uur. Werkingstijd van de accu: tot 3 uur bij 1.200 Lm, tot 4 uur bij 900 Lm en tot 5 uur bij 500 Lm.

U vindt de nieuwe lampen van Philips in de Toolspecial editie oktober- december 2020 of bekijk het hele Toolspecial actiemagazine hieronder.

Ander nieuws?