Bosch accu’s: 3 technologieën die zorgen voor zekerheid

Bosch accu

Moderne auto’s worden steeds meer voorzien van componenten die elektrische energie verbruiken. Dit vereist een hoog prestatievermogen en veiligheid van de accu. Bosch accu’s garanderen dat. Zij gebruiken hiervoor drie interessante technologieën. Welke dat zijn en wat ze precies inhouden lees je in dit artikel.

Het aantal nieuwe voertuigen dat in Europa wordt gebouwd met start/stop-systemen zal in de toekomst snel stijgen. Deze ontwikkeling stelt hogere eisen aan de batterijen van het voertuig. Betere prestaties zijn geboden. De Bosch accu’s (AGM en EFB) zorgen voor een betrouwbare stroomvoorziening voor auto’s met het start/stop-systeem en een groot aantal stroom verbruikende apparaten. Daarnaast heeft Bosch accu’s voor de auto zonder start/stopsysteem de PowerFrame accu’s die een langere levensduur hebben, een groter startvermogen en onderhoudsvrij zijn. Hieronder gaan we dieper in op deze drie technologieën.

AGM-technologie

Topkracht voor het hoogste vermogen. AGM (Absorbent Glass Mat) behoort tot de actuele toptechnologieën op accugebied. Het zuur wordt hier volledig gebonden in een micro-glasvezelmat. Hierdoor kunnen hogere energiehoeveelheden passeren. Auto’s die als nieuw voertuig met een AGM-accu uitgerust zijn, moeten bij vervanging weer voorzien worden van een AGM accu. Wanneer dit niet gebeurd heeft dit een negatief effect op het start-stop systeem.

Bij Bosch accu’s met AGM-technologie (Absorbent Glas Mat) liggen speciale micro-glasvezelmatten dicht tussen de loodplaten van de accu. Deze binden het volledige accuzuur. Een hoge persdruk minimaliseert verlies van materiaal bij extreem lage binnenweerstand. Door de snellere reactie tussen zuur en plaatmateriaal kunnen in veeleisende situaties hogere energiehoeveelheden passeren.

EFB-technologie

Prestaties die boven de standaarden uitstijgen. Bij de EFB-technologie is de positieve plaat met polyester-scrim gecoat. Het actieve materiaal krijgt daardoor extra houvast aan de plaat. De cyclusvastheid is hoger dan bij traditionele accu‘s en de accu blijft ook bedrijfsklaar bij sterke schokken en trillingen. Auto’s die als nieuw voertuig met een EFB-accu uitgerust zijn, moeten bij vervanging weer voorzien worden van een EFB accu. Wanneer dit niet gebeurd heeft dit, net als bij een AGM-accu, een negatief effect op het start-stop systeem.

PowerFrame®-technologie

De PowerFrame®-technologie wordt gebruikt in de Bosch accu‘s S3/S4/S5. Het rooster is doorslaggevend voor prestatie en betrouwbaarheid van een accu. Het gepatenteerde PowerFrame® biedt belangrijke voordelen en is verantwoordelijk voor de optimale stroming.

Rooster

Het stabiele roosterframe zorgt ervoor dat er geen roostergroei en corrosie aan de randen mogelijk is. Hierdoor wordt beschadiging van de separator, kortsluiting door contact met de negatieve plaat voorkomen.

De stevige, precieze structuur van het gestanst rooster zorgt voor de uitstekende hechting van de actieve massa aan het rooster. Zo wordt een weerstandsarm gemaakt en is het snel op- en ontladen van de accu mogelijk. Zo overtuigen deze accu’s met uitstekende startkracht en langere levensduur.

De juiste energie voor alle toepassingen dus. Met deze 3 technologieën laat Bosch zien dat zij staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie technologie. Bosch accu’s zijn te allen tijde conform de OE-eisen van de autofabrikant. Daarnaast voldoen alle Bosch accu’s aan de strikte eisen in overeenstemming met de Europese normen. De juiste accu vindt je hier of bij jouw vertrouwde grossier.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?