Bosch SuperFit: het remsmeermiddel voor comfortabel en veilig remmen!

Remsmeermiddel

Remsmeermiddelen zorgen voor een betere geleiding van het remblok op de remtanggeleiders. Ook zorgt het voor een dempingeffect waardoor de remblokken beter aangrijpen op de remschijf. Daarnaast beperkt het de trilling van het remblok in de remtang, waardoor ongewenste remgeluiden tegen gegaan worden. Ten slotte brengt het smeermiddel een koelingslaag aan tussen het remblok en de remtangzuiger.

Smeermiddelen voor auto’s worden langdurig blootgesteld aan zware belasting. Bosch SuperFit onderscheidt zich door zijn krachtige samenstelling:

  • Hoge levensduur dankzij een lage olieafscheiding
  • Minder vorming van plak dan bij vergelijkbare producten
  • Uitstekende weerstand tegen warmtepieken veroorzaakt door het remmen
  • Bestand tegen hoge of lage omgevingstemperatuur

Dit smeermiddel voorkomt op voortreffelijke manier mogelijke remgeluiden van de schijf- en trommelremmen. Bovendien verzekert Bosch SuperFit een lange en betrouwbare levensduur.

Bosch SuperFit: onmisbaar voor een professionele montage

Als u SuperFit gebruikt bij het monteren van de remblokjes gebeurt de montage op een deskundige, professionele manier en biedt u de klant service van topkwaliteit. Dit high performance, metaal- en zuurvrije, niet-geleidende en dus niet-corrosieve smeermiddel is uiterst geschikt voor stalen en aluminium remklauwen.

Deskundig advies van Bosch

Breng na het demonteren van de oude onderdelen, het smeermiddel correct aan, zoals hieronder beschreven:

  • Reinig het oppervlak van de remschijf met een staalborstel;
  • Check of de geleidehulzen van de remklauwen goed schuiven en smeer ze met SuperFit;
  • Smeer de oortjes van de remblokken en het contactvlak tussen remblok en -klauw met SuperFit;
  • Breng wat SuperFit aan in het midden van de achterzijde van de remblokken of op de geluiddempende plaatjes indien nodig.

SuperFit kunt u ook gebruiken voor de montage en bescherming van compressoren, smeerinstallaties, zittingrails, schuifdakgeleidingen, deurvangbanden en accupolen.

Ander nieuws?