Brembo Experts aan het woord

Brembo expert

De eigenaren van vakgarage BG in Zevenberg en vakgarage Oudenbosch hebben de Brembo Expert remsysteemtraining gevolgd. Gedurende deze training wordt er van alles over het remsysteem besproken. Beide eigenaren waren erg positief over de training. In dit artikel delen zij hun ervaringen.

De eigenaren van vakgarage BG in Zevenberg, Harm Grootenboer en Alex Brons, volgden de Brembo Expert training allebei. Grootenboer: “Mijn remmenkennis is opgefrist, daarnaast heb ik dingen opgestoken die we gelijk in de praktijk hebben gebracht. Het is een leerzame training.” Grootenboer volgde de Brembo Expert training samen met zijn vennoot. Na de training van een dagdeel sloot zij het examen allebei goed af. Sindsdien mogen zij zich ‘Brembo Expert’ noemen. Een Brembo Expert biedt professionele remservice op basis van up-to-date kennis en het gebruik van de juiste onderdelen en gereedschap.

“Interessant“

Werkzaamheden aan het remsysteem zijn bijna dagelijkse kost voor Grootenboer. “Remdelen vervangen we gemiddeld vijf tot zes keer per week.” Dat betekent niet dat hij op remmengebied is uitgeleerd, merkte hij tijdens de training die in samenwerking met Brembo is ontwikkeld. “Tijdens de training heb ik mijn kennis opgefrist en ik heb bijgeleerd. Het meest interessante vond ik de uitleg over de opbouw van een remblok. Een remblok dat er op het eerste gezicht nog best goed uitziet, kan toch aan vervanging toe zijn. Een remblok is uit verschillende lagen opgebouwd; onder het frictiemateriaal zit onder meer een laag die voorkomt dat de warmte van het remblok naar de remtang wordt doorgegeven. Dat vond ik interessant. Dit verhaal kan ik bovendien aan klanten vertellen die zich afvragen waarom hun ogenschijnlijk nog goede remblokken vervangen moeten worden.”

Remschijven meten

Sinds hij de training heeft gevolgd, meet Grootenboer vaker de dikte van de remschijven van de auto’s in de werkplaats. “Als de schijfdikte de minimale maat nadert, komen de schijven voor vervanging in aanmerking. Zo garandeer je dat de klant veilig de volgende onderhoudsbeurt haalt. Sinds de training letten we daar meer op.“
Tijdens de training kwam uiteraard ook het onderhoud van het remsysteem ter sprake. Grootenboer: “Ik heb onder meer opgestoken dat je bij onderhoud niet alleen het remzadel moet schoonmaken, maar onder meer ook de geleidepennen. Daarnaast is het gebruik van het juiste vet besproken.”

Ook Wybe Seinsta van vakgarage Oudenbosch heeft de Brembo Expert remsysteemtraining gevolgd en kijkt hier met een goed gevoel op terug: “Ik kan er kort over zijn: het is een goede en interessante training”. Seinstra investeerde een dagdeel om de training te volgen. Hij slaagde voor het afsluitende examen. Vakgarage Oudenbosch, sinds 2012 het garagebedrijf van Seinstra en Wilbert Smits, mag zich sindsdien ‘Brembo Expert’ noemen. Voor de klantenkring is dat de garantie dat Vakgarage Oudenbosch over up-to-date kennis van het remsysteem beschikt en de juiste onderdelen en gereedschappen gebruikt.

“Goede opzet”

De Brembo Expert training is wat Seinstra betreft een aanrader. “Ik vind het een interessante training. De opzet is prima, ik heb geen onderwerpen gemist. Op elke vraag van de deelnemers kwam een antwoord.”

Advies: Brembo

Vakgarage Oudenbosch vervangt elke week remdelen van circa 10 tot 20 auto’s. Seinstra adviseert zijn klanten om voor Brembo te kiezen. “De prijs is vaak belangrijk voor de klant. De meeste automobilisten die ons benaderen, hebben vooraf op internet uitgezocht wat de werkzaamheden ongeveer gaan kosten. Ik doe altijd mijn best om de klant op de voordelen van Brembo te wijzen. Brembo is een goed, sterk merk.”
Voor de werkplaatspraktijk vindt hij de technische informatie een belangrijke meerwaarde van Brembo. “Als we een vraag hebben, kunnen we altijd terecht voor informatie.”

Over Brembo Expert

De Brembo Expert remsysteemtraining is ontwikkeld in samenwerking met Brembo. De training behandelt kort samengevat de werking van het remsysteem, het beoordelen van slijtage en de juiste wijze van onderhoud en onderdelen vervangen. Autotechnici die de training hebben gevolgd en voor het examen zijn geslaagd, mogen zich Brembo Expert noemen en kunnen zich profileren als remmenspecialist. Elke Brembo Expert heeft daarnaast exclusief toegang tot de Brembo Brake System Academy, een bron van onder meer technische kennis en montagehandleidingen.

De Brembo Expert no-nonsense garantie doet haar naam eer aan: garantie is verzekerd voor elke Brembo Expert die op de juiste manier te werk is gegaan en het juiste gereedschap heeft gebruikt.Over gereedschap gesproken: Brembo Experts profiteren van gunstige voorwaarden bij de aanschaf.

Informeer naar Brembo Expert bij uw grossier, of bekijk de opleiding hier.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?