Brembo Xtra-remblokken: onverslaanbaar in veiligheid

xtra bolkken

Ze zijn speciaal ontwikkeld om de voordelen van Brembo’s gegroefde en geboorde schijven optimaal tot hun recht te laten komen: de nieuwe Xtra-remblokken. De ideale oplossing voor liefhebbers van een sportieve rijstijl zonder concessies te hoeven doen op het gebied van comfort en duurzaamheid bij dagelijks gebruik.

Gecombineerd met Brembo Max- en Xtra-schijven vormen deze remblokken een hightech-oplossing die met succes de zwaarste tests op de proefbank en op de weg heeft doorstaan. Ook voor auto’s uit het middensegment waarvoor de highperformance-schijven van het Xtra- en Max-gamma zijn bedoeld.

Nieuwe compound

Speciaal voor de productie van de nieuwe Xtra-remblokken hebben de technici in het ultramoderne onderzoekslaboratorium van Brembo een nieuwe compound ontwikkeld: BRM X L01.

Voor de ontwikkeling van dit innovatieve materiaal dat bestaat uit meer dan 30 verschillende componenten, heeft Brembo rechtstreeks kunnen profiteren van zijn ervaring als fabrikant van OEM- en highperformance-producten. Mede hierdoor is Brembo erin geslaagd de bestendigheid tegen zeer hoge belastingen te combineren met de prestaties en stille werking die voor het topsegment zijn vereist.

xtra
xtra grafiek

Xtra-prestaties

Perfecte doseerbaarheid
De goede pedaalfeedback staat garant voor een perfecte doseerbaarheid van de remwerking om volledig van een sportieve rijstijl te kunnen genieten.

Comfort
De compound is afgestemd op sportief straatgebruik: ook bij intensief gebruik van de remmen zijn zowel de prestaties als het comfort altijd gewaarborgd.

Fading
DeĀ constante remwerking tijdens zowel remcycli bij hoge temperaturen als daaropvolgende testcycli bij koude schijven, vormt de beste garantie op een veilig weggedrag.

Stabiele wrijvingscoƫfficiƫnt
De ongeacht de gebruiksomstandigheden stabiele wrijvingscoĆ«fficiĆ«nt garandeert een gelijkmatige verdeling van de warmte en druk. Dit voorkomt de vorming van ‘hot spots’ (vervormingen) op het remvlak en de trillingen die zich als gevolg daarvan tijdens het remmen kunnen voordoen.

Geringere slijtage en schonere velgen
Uit talloze tests op de proefbank en op de weg is een aanzienlijk geringere slijtage van de Max- en Xtra-schijven naar voren gekomen. Ook is gebleken dat het frictiemateriaal zelf minder slijtagegevoelig is dan het materiaal dat wordt gebruikt voor standaard remblokken die niet voor deze schijven zijn ontwikkeld. De geringere slijtage van de wrijvingscomponenten zorgt bovendien voor een verminderde remstofproductie, waardoor de velgen schoner blijven.

 

Xtra-remblokken van Brembo: de ideale oplossing om de prestaties van Brembo’s Max- en Xtra-remschijven optimaal tot hun recht te laten komen!

Tot de modellen waarvoor deze nieuwe remblokken beschikbaar zijn, behoren vrijwel alle compacte, middelgrote en sportieve auto’s die recent op de markt zijn verschenen.

De juiste remblokken voor de auto bij jou op de brug vind je hier of vraag ernaar bij jouw vertrouwde grossier.

Bron: Bremboparts.com

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?