Condensor cruciaal onderdeel van aircosysteem

De condensor is een cruciaal onderdeel van het aircosysteem. Omdat de condensor meestal voorin de auto onder de motorkap geplaatst is, wordt deze blootgesteld aan vocht, vuil, corrosie, schade en slijtage.

De meeste moderne personenauto’s en bestelwagens hebben airconditioning of een automatisch klimaatregelsysteem. Airconditioning houdt het interieur koel, de bestuurder alert, voorkomt dat ramen beslaan en verhoogt daarmee de veiligheid en het comfort.

Catastrofaal

In de condensor verandert koudemiddel van gas naar vloeistof. Tijdens dit proces, onttrekt de condensor warmte aan het koudemiddel en geeft de warmte af aan de omgevingslucht. Het afgekoelde koudemiddel wordt vervolgens weer via de droger naar het expansieventiel gepompt.

Vocht, vuil en corrosie hebben een negatieve invloed op de stevigheid van de condensor constructie. Hierdoor kan lekkage ontstaan, gaat de airconditioning steeds slechter functioneren en uiteindelijk helemaal kapot. Gecorrodeerde of zelfs verdwenen lamellen van de condensor, verminderen de werking van het airco systeem aanzienlijk.

Een lekke of niet goed functionerende condensor, kan ook catastrofaal zijn voor andere onderdelen in het aircosysteem. De in het koudemiddel aanwezige olie smeert onder andere de bewegende delen in de compressor en zorgt ervoor dat rubber afdichtingen soepel en lekvrij blijven. Een defecte condensor kun je onder andere herkennen doordat de druk in het aircosysteem omhoog gaat, waardoor ook schade kan ontstaan aan andere componenten van het aircosysteem

Duurzaam

Wij leveren airconditioning-onderdelen van Nissens voor fossiele brandstof-, elektrische- en hybride voertuigen. Het programma is met meer dan 1.200 modellen zeer breed en dekt 97 procent van het Europese wagenpark. Jaarlijks worden er meer dan 75 nieuwe items aan het assortiment toegevoegd.

Nissens condensors hebben een perfecte pasvorm en voldoen aan de OE normen.

Elektrisch en hybride

Er komen steeds meer elektrische en hybride voertuigen op de markt, en ze hebben allemaal airconditioning of klimaatregeling. Nissens levert motorkoelings- en airco-onderdelen voor een groot aantal elektrische en hybride automerken, waaronder de Tesla Model S, BMW i3 en i8, Nissan LEAF, Volkswagen Golf GTE en Toyota Prius.

Onderdelen voor dit segment voertuigen moeten voldoen aan de allerhoogste kwaliteitsstandaard. Nissens heeft flink geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling van onderdelen voor automotive klimaatsystemen. Dankzij jarenlange kennis en productie, kan Nissens inspelen op de behoeften in de markt.

Wees voorbereid op de toekomst met ons uitgebreide Nissens programma voor elektrische en hybride voertuigen.

De condensor is cruciaal voor de staat van het koudemiddel én het aircosysteem in het algemeen. Door het systeem regelmatig te controleren en goed te onderhouden, zorgt u dat uw klant veilig kan autorijden en bespaart u hem onnodige kostbare reparaties.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?