De juiste Micro-V riemen voor het start-stopsysteem

Micro-V

In hoog tempo krijgen auto’s van groot tot klein een automatisch start-stopsysteem aangemeten, waarmee aanzienlijk veel brandstof wordt bespaard. Een start-stopsysteem spaart zo’n 5 gram CO2 in de Europese rijcyclus. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Minder CO2 betekent immers minder brandstofverbruik. Het start-stopsysteem wat we kennen werkt met een start-generator via de multi-V riem. Bij sommige autofabrikanten kan de diesel en/of benzinemotor al vanaf 20 km/u vertragend uitschakelen en rollend weer herstarten. Dat gebeurt bovendien geruisloos en dankzij een overbrengingsverhouding tussen startergenerator- en krukaspoelie van 3 : 1 ook nog eens in 400 milliseconden. Ongeveer tweemaal zo snel als met de startmotor. Hiervoor zijn speciale aandrijfriemen nodig, namelijk de E-start Micro-V riemen van Gates.

600.000 herstarts

De Gates E-start Micro-V riem voor hoog koppel is speciaal ontwikkeld om de prestaties te leveren die nodig zijn in een motorstartfunctie. De riem staat garant voor minimaal 600.000 herstarts, dankzij een verbetering van het hechtingssysteem en de ontwikkeling van een nieuwe EPDM-rubberformule en trekkoorden uit aramide/kevlar. Hierdoor is het belastingsvermogen van de riem verhoogd om te voldoen aan de hoge startvereisten van de motor.

Vervangen van de E-start Micro-V riem

Het wordt aanbevolen om alle onderdelen van de hulpaandrijving tegelijkertijd te vervangen, omdat ze een vergelijkbare levensduur hebben. Herstel van het systeem is de enige manier om consistente en betrouwbare prestaties te garanderen. Bovendien biedt het voertuigeigenaren gemoedsrust en voorkomt het ongeplande garagebezoeken. Gates biedt het meest uitgebreide assortiment aan E-Start Micro-V-kits op de markt. Elke kit bevat alle onderdelen die nodig zijn om de hulpaandrijving volledig te herstellen.

De E-start Micro-V riemen zijn te herkennen aan de afkorting EST aan het einde van het artikelnummer.

Ander nieuws?