Dé oplossing voor vastgeroeste bouten en moeren

Inductieverhitter

Het is een vervelende en tijdrovende werkplaatsklus: roestige bouten en moeren losmaken. Na gebruik van de inductieverhitter MDV-888E denkt iedere monteur ‘had ik maar jaren eerder de beschikking over dit gereedschap gehad’. Toolspecial levert de Mini-ductor inclusief coilset en gratis infraroodthermometer nu voor een zeer scherpe actieprijs.

We lopen er in de werkplaats bijna dagelijks tegenaan: een vastgeroeste bout, moer, lager of nippel die met geen mogelijkheid los te maken is. Het resulteert in een hoop ergernis en gedoe. Voorheen bood de slijptol of de gasbrander dan de enige oplossing. Dankzij de inductieverhitter MDV-888E is dat verleden tijd. Door dit vernuftige gereedschap zijn die vastzittende bouten en moeren binnen een handomdraai snel en veilig los. Zonder rookontwikkeling, stank en kans op brandschade door open vuur. Hoe werkt het? De MDV-888E verhit onderdelen gericht, direct en gecontroleerd. Simpelweg de spiralen rondom de bout of moer plaatsen. Vervolgens de Mini-ductor activeren, waarna de hoogfrequente magnetische velden het lokale probleemgebied verwarmen. Met behulp van de spiralen is de bout of moer binnen 15 seconden roodgloeiend verwarmd. Dankzij de warmte zet de bout/moer uit en worden gecorrodeerde verbindingen afgebroken. Demonteren is daarna een fluitje van een cent.

Kostbare tijdwinst

Gebruik van de inductieverhitter MDV-888E levert meerdere voordelen op. Allereerst bespaart de Mini-ductor de monteur een hoop ergernis. Vervelende, soms op moeilijk bereikbare plaatsen gecorrodeerde bouten en moeren zijn nu snel en correct los te maken. Dus geen beschadigde stuur- en ophangingsdelen, wiellagers, naafmoeren of wielbouten meer. De probleemgevallen worden nu snel aangepakt en daarmee wordt tegelijkertijd kostbare tijdwinst geboekt. Bovendien hoeven er geen nieuwe onderdelen geplaatst te worden, die anders door het slijpen van de slijptol of verhitten door de gasbrander beschadigd zouden zijn. Geen onnodige extra kosten dus: daar is de klant zeker blij mee. Een ander belangrijk voordeel is dat gebruik van de inductieverhitter buitengewoon veilig is. Er is immers geen open vuur, zoals bij een gasbrander, dat potentieel brandgevaar vormt. Vooral in het verhitten van bouten en moeren met een gasbrander bij de uitlaat, en zeker in de buurt van de brandstoftank, schuilt veel gevaar. Verder zijn de spiralen van de MDV-888E dankzij flexibele adapters zo te gebruiken dat deze ook op zeer moeilijk te bereiken plekken inzetbaar zijn. Probeer op deze plekken maar eens met een slijptol of gasbrander te komen en veilig en nauwkeurig te werken.

Voorkomt schade en kosten

Het is duidelijk dat gebruik van de inductieverhitter MDV-888E de monteur directe voordelen levert bij het losmaken van bouten moeren. Maar denk ook eens aan de ergernis en kostbare werkplaatstijd die een vastgeroeste lambdasonde veroorzaakt. Als een doordringend smeermiddel of opwarmen met een brander geen oplossing biedt, zijn er doorgaans ‘hardere’ methoden met een moerensplijter of ijzerzaag gevraagd. Dit komt de lambdasonde en het omringende gebied vaak niet ten goede. Onherstelbare schade en plaatsing van nieuwe onderdelen zijn dan vaak het gevolg. Gebruik van de inductieverhitter MDV-888E voorkomt deze schade en de bijkomende extra kosten voor de klant. Wanneer de spiralen hun werk doen bij een vastgeroeste lambdasonde, lossen alle soorten metaallijm en schroefdraadvergrendelaars als sneeuw voor de zon op en kunnen de sensoren relatief simpel losgedraaid worden.

MDV-888E-PROMO

De inductieverhitter wordt nu als voordelige set geleverd: MDV-888E-PROMO. Deze set omvat de Mini-ductor en een omvangrijke coilset van 8 voorgevormde spiralen voor verschillende bouten en moeren. De set wordt nu aangevuld met de gratis infraroodthermometer AT7040 t.w.v. € 49,95. Hierdoor levert de complete set een voordeel van bijna € 100,- op.

U vindt de indcutieverhitter in de Toolspecial editie januari – maart 2020 of bekijk het hele Toolspecial actiemagazine hieronder (blz. 19).

Ander nieuws?