Dopsleutelset Hazet als beste uit de test

Dopsleutelset

AUTO BILD wilde weten of gereedschap duur moet zijn of dat het goedkope gereedschap dat op internet te verkrijgen is, misschien wel net zo goed werkt. Hiervoor zijn 14 dopsleutelsets met een 1/2” aandrijving getest.

Een opvallend gegeven dat naar voren kwam uit deze test is dat dopsleutelsets vaak goedkoper zijn dan losse delen gereedschap, zowel relatief als absoluut! Het loont dus vrijwel altijd om een gehele set aan te schaffen ten opzichte van losse stukken gereedschap. Gedurende de test zijn er een aantal stukken gereedschap afgebroken ten gevolge van het gebruik, voordat de vereiste 512 Nm bereikt werd. Ook waren er een aantal stukken gereedschap verbogen, waardoor zij naderhand niet meer in de koffer pasten.

De absolute uitblinker van deze test was de koffer van Hazet: 953HP. Deze set verdient dan ook met recht het keurmerk ‘Auto Bild TESTSieger 2020’. De HiPer set van Hazet is dan ook van premium kwaliteit en heeft een 9 op een schaal van 10 behaald in deze test. Pluspunten zijn de strakke pasvorm, belastbaarheid van de ratel (1.000 Nm!),het 90 tands ratelwerk wat een werkhoek van 4 graden mogelijk maakt en dus ideaal is voor het werken in krappe ruimtes en de  dopsleutels met gegroefde rand voor handmatige bediening.

Bron: Auto Bild

Ander nieuws?