Drie nieuwe slagmoersleutels van Eagle

Slagmoersleutels

Toolspecial introduceert een nieuwe lijn slagmoersleutels van Eagle. De kracht van deze slagmoersleutels ligt niet alleen bij het pittige aantal Nm’s, maar vooral ook bij de meer dan uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

EG2460-A: compact en krachtig

Nieuw in het Eagle assortiment is de EG2460-A. Deze compacte en zeer krachtige 1/2”-slagmoersleutel levert een koppel van maar liefst 1.100 Nm, terwijl zijn voorganger EG2460 al een indrukwekkende 677 Nm aan de man wist te brengen. De koppelwinst is met name te danken aan het verbeterde Twin Hammer-slagmechanisme. De kracht van de sleutel is instelbaar in 3 standen. Naast kracht is de compacte bouw een ander sterk punt van de nieuwe slagmoersleutel. De totale lengte van de slagmoersleutel bedraagt 109 mm, waardoor de sleutel goed te gebruiken is op slecht toegankelijke plaatsen. De handling van de sleutel is uitstekend. Dat komt met name door het gewicht. Door de versterkte, lichtgewicht behuizing weegt de EG2460-A slechts 1,3 kg.

EG558: ultra compact

Een andere nieuwe Eagle-ster is de ultra compacte slagmoersleutel EG558. Dankzij het zeer slanke ontwerp van deze 1/2”-luchtsleutel (lengte 75 mm) is deze inzetbaar op plekken waar andere slagmoersleutels niet kunnen komen. Zeer praktisch is dat de bediening van de EG558 zich aan het lange handvat bevindt. Hierdoor kan de sleutel in een nauwe ruimte geplaatst en eenvoudig bediend worden, zonder dat de hand van de monteur er nog tussen geperst moet worden, zoals bij een reguliere slagmoersleutel het geval is. Daarmee is de EG558 voor verschillende toepassingen, zoals bij het onderstel, een echte probleemoplosser. Verder beschikt de EG558 over een verdraaibare luchtinlaat, zodat je deze in een vrije richting kunt draaien. Ondanks zijn ultraslanke design en lage gewicht (1,35 kg) weet de EG558 nog een aanzienlijk koppel van 610 Nm te leveren.

EG2565: krachtpatser

‘Sterker’ en ‘lichter’, zijn de kwalificaties van Eagle’s nieuwste krachtpatser, de EG2565. Terechte omschrijvingen, omdat deze 1/2″-slagmoersleutel 40 procent sterker en 300 gram lichter is vergeleken met zijn voorganger EG2560. Eagle’s nieuwste krachtpatser levert een maximaal koppel van maar liefst 2.100 Nm, waarmee nagenoeg elke klus te klaren is. Wanneer deze maximale kracht niet noodzakelijk is, kan de monteur nog twee lagere standen vooruit instellen. Handig: de EG2565 kan eenvoudig door zowel links- als rechtshandigen gebruikt worden. Dat zeer krachtige slagmoersleutels niet onhandelbaar hoeven te zijn, bewijst Eagle’s zwaarste 1/2″ jongen met een gewicht van slechts 1,65 kg.

U vindt de slagmoersleutels van Eagle in de Toolspecial editie april – juni 2020 of bekijk het hele Toolspecial actiemagazine hieronder (blz. 11).

Ander nieuws?