Geavanceerde compressiedrukmeter voor benzine- en dieselmotoren

Compressiedrukmeter

Toolspecial levert sinds kort een nieuwe compressiedrukmeter van Leitenberger, dé fabrikant van testapparatuur. De KP BT01 is geschikt voor benzine- en dieselmotoren en bevat belangrijke pluspunten die het de monteur en de klant een stuk makkelijker maken.

Om compressieverlies snel te meten en problemen zoals versleten zuigerveren, verbrande kleppen, versleten klepgeleiders of een kapotte koppakking op te sporen, is een compressiedrukmeter een perfect stuk gereedschap. De nieuwe compressiedrukmeter KP BT01 van Leitenberger biedt de monteur daarbij extra pluspunten. Het belangrijkste is dat de KP BT01 de gevonden waarden direct via bluetooth naar een apparaat, zoals smartphone of tablet, kan zenden. Via een gratis te installeren app (Android en IOS) zijn de live-data dan meteen af te lezen. Dit betekent dat de monteur volgens het principe ‘onmiddellijke visualisatie en evaluatie’, na het aansluiten van de meter, de auto kan starten en meteen de resultaten van de compressiedrukmeting kan zien via de app. Dankzij de draadloze KP BT01 is het nu dus mogelijk om in je eentje een compressietest uit te voeren. Normaliter gebeurt dit met 2 mensen, één om de auto te starten en één om de meter af te lezen bij de motor. Dit is nu verleden tijd!

Transparant voor de klant

Na de compressiedrukmeting kunnen de gegevens vervolgens opgeslagen worden en als pdf-document via e-mail verzonden of direct geprint worden via een bluetooth- of wifiprinter. Handig als documentatie voor de klant. Bovendien hoef je dankzij het volledig digitale proces van de KP BT01 nooit meer losse papierrolletjes te kopen of snel ergens compressietestkaartjes vandaan te toveren.

Standaard adapters compatible

De KP BT01 van Leitenberger heeft een meetbereik van 0 – +60 bar en wordt geleverd in een fraaie kunststof koffer. Levering van de set geschiedt zonder adapters: de standaard adapters van Leitenberger zijn volledig compatible, terwijl ook andere adapters zullen passen. Een volledige adapterlijst staat opgesomd in de bijgevoegde documenten.

U vindt de nieuwe compressiedrukmeter van Leitenberger in de Toolspecial editie januari – maart 2020 of bekijk het hele Toolspecial actiemagazine hieronder (blz. 11).

Ander nieuws?