Gewoon bij Mijngrossier – Diesel injector montagesets

injector

In de nieuwe rubriek ‘Gewoon bij Mijngrossier’ lichten we een item uit waarvan u wellicht niet weet dat dit gewoon bij Mijngrossier verkrijgbaar is. Deze week brengen we graag de exclusieve injector montagesets van Starline bij u onder de aandacht.

Dieselinjectoren zorgen ervoor dat de juiste hoeveelheid brandstof in de motor wordt gespoten. Werkt deze niet goed of is deze defect, dan moet u deze vervangen of opnieuw monteren.

Mijngrossier biedt binnen het dieselassortiment de exclusieve injector montagesets van Starline. Deze bevatten, naast het altijd benodigde brandplaatje, ook andere autotype specifieke afdichtingen en montagedelen. Dit maakt het monteren van een injector een stuk eenvoudiger!

Hoe werkt het injectorsysteem?

Injectoren spuiten bij elke bedrijfstoestand van de motor de juiste hoeveelheid brandstof, berekent door het regelapparaat, exact in. Om bij deze brandstofverstuiving condensatieverlies te voorkomen, moeten de afstand en de inspuithoek per type motor goed zijn afgesteld.

De injectoren worden elektromagnetisch bediend. Nadat het regelapparaat op basis van de actuele sensorgegevens over de motorbedrijfstoestand heeft berekent, verstuurt deze de elektrische impulsen voor het openen en sluiten van de injectoren. De injectoren bestaan uit een injectorhuis, hierin zit de magneetwikkeling en de geleiding voor de verstuivernaald, en een verstuivernaald met een magnetisch anker. Zodra het regelapparaat een spanning op de magneetwikkeling aanbrengt, wordt de verstuivernaald van de injectorzitting opgetild en een precisieboring vrijgegeven. Valt de spanning weg, dan drukt een veer op de injectorzitting de verstuivernaald terug en is de boring afgesloten.

De precisieboring bepaalt nauwkeurig de doorstroomhoeveelheid bij geopende injector. Het regelapparaat stemt de openingstijd van de injector af op de doorstroomhoeveelheid zodat altijd de juiste hoeveelheid brandstof voor die bedrijfstoestand wordt ingespoten.

Wilt u meer weten over signalen van een kapotte injector? Lees dan hier verder.

Tip van Mijngrossier

Wij adviseren om bij het vervangen of opnieuw monteren van de injector ook de auto specifieke losse injectorbout en houder te bestellen. Deze vindt u in het Mijngrossier-assortiment. Houd hierbij altijd de voorgeschreven informatie (onder andere aanhaalmoment) van de autofabrikant aan.

De injector montagesets zijn voor 70% van het diesel wagenpark beschikbaar. Voor de overige autotypes zijn de brandplaatjes en montagedelen veelal los verkrijgbaar.

Alle injector montagesets zijn auto specifiek en vindt u op kenteken onder:
Motor -> Brandstofsysteem

injector

Ander nieuws?