Gewoon bij Mijngrossier – Koplamp stelmotoren

Stelmotoren

In de tweewekelijkse rubriek ‘Gewoon bij Mijngrossier’ worden producten uitgelicht waarvan het vaak niet bekend is dat ze gewoon bij Mijngrossier verkrijgbaar zijn. Deze week de koplamp stelmotoren!

De koplamphoogte is verstelbaar om te voorkomen dat andere weggebruikers verblind worden, bijvoorbeeld wanneer een auto zwaarder beladen is dan normaal. Hiermee vermijdt een bestuurder gevaarlijke situaties. Daarom is een goed werkende manuele of automatische stelmotor onderdeel van de APK. Bestuurders gebruiken de stelmotor echter (zelf) weinig waardoor deze vast gaat zitten en niet meer goed functioneert. In dat geval moet deze vaak worden vervangen.

Mijngrossier biedt u een brede wagenparkdekking stelmotoren en beschikt over meer dan 175 referenties. Alle koplamp stelmotoren zijn te vinden op kenteken onder: Carrosserie -> Verlichting Voorzijde. Zowel de manuele als automatische systemen zijn bij Mijngrossier verkrijgbaar.

Manuele en automatische systemen

Koplamp stelmotoren zijn zowel met manuele als automatische systemen verkrijgbaar. Bij auto’s met een manuele installatie moet de bestuurder zelf door middel van schakelaars de koplamphelling instellen. Dit gebeurt vervolgens door een pneumatisch of elektrisch aangedreven systeem.

Bij auto’s met een automatische installatie zijn twee type systemen beschikbaar: de semi-statische en de dynamische koplamp stelmotor. De semi-statische koplamp stelmotor stelt de koplampen alleen bij op basis van de belading. De dynamische koplamp stelmotor reageert ook bij het veranderen van versnelling en tijdens het remmen.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende systemen en de technische werking en montage hiervan.

Ander nieuws?