Gewoon bij Mijngrossier – Koplampsproeiers

koplampsproeiers

In de tweewekelijkse rubriek ‘Gewoon bij Mijngrossier’ worden producten uitgelicht waarvan het vaak niet bekend is dat ze gewoon bij Mijngrossier verkrijgbaar zijn. Deze week de koplampsproeiers!

Naast de autoruiten hebben meer onderdelen voordeel bij een schoonmaakbeurt. Zo dragen koplampsproeiers ook bij aan de veiligheid. Verontreinigde koplampglazen veroorzaken verblinding door strooilicht. Koplampsproeiers verhelpen dit probleem.

Mijngrossier heeft met ruim 400 koplampsproeiers een breed assortiment voor u klaar staan, bijvoorbeeld voor de Volkwagen Golf VII: 810.0045 (links) en 810.0046 (rechts). Daarnaast heeft Mijngrossier ook koplampsproeier pompjes én koplampsproeier kapjes in het assortiment.

Veiligheidsvoordelen van koplampsproeiers

Vervuilde koplampen veroorzaken sneller verblinding bij andere weggebruikers. Tevens heeft de bestuurder zelf ook slechter zicht op de weg bij een vervuilde koplamp. Een goede koplampreiniging is daarom belangrijk voor de veiligheid.

koplampsproeiers

1. Schone koplamp: maximaal zicht, geen verblinding
2. Vervuilde koplamp: gering zicht, sterke verblinding

Hoe het werkt

De aansturing van de koplampsproeiers gebeurt doorgaans via de voorruitreinigingsinstallatie. Elke keer als de bestuurder de voorruit reinigt, worden de koplampen ook automatisch gereinigd. Deze koppeling vindt alleen plaats als de verlichting is ingeschakeld. Als de centrifugaalpomp wordt aangestuurd, drukt die het water in een cilinder waarvan de zuiger met opgezette sproeikop tegen een drukveer beweegt en de sproeier in de werkpositie brengt. Tot de werkpositie wordt bereikt, zorgt een klep ervoor dat eerst alleen de beweging wordt uitgevoerd zonder dat het water voor de reiniging uit de sproeier kan komen. Als de werkpositie is bereikt, wordt de klep geopend en spuit het water op de koplamp. Na de uitschakeling van de pomp zorgt de terugslagveer ervoor dat de zuiger opnieuw naar de rustpositie gaat.

Tip van Mijngrossier:

Bij sommige reinigingsmiddelen kan er bij overdosering te veel schuim ontstaan, omdat dit effect nog eens versterkt wordt door de wervelkamersproeiers. Het schuim kan zich vervolgens voor een langere tijd aan de koplamp hechten, wat tot problemen met de lichtverdeling leidt.

Het is daarom belangrijk dat altijd de juiste mengverhouding van water en reinigingsmiddel worden gehanteerd!

Ander nieuws?