Gewoon bij Mijngrossier – Regensensoren

We introduceren een nieuwe rubriek in de Mijngrossier nieuwsbrief: “Gewoon bij Mijngrossier”. In deze tweewekelijkse rubriek worden producten uitgelicht waarvan het vaak niet bekend is dat ze gewoon bij Mijngrossier verkrijgbaar zijn. Deze week zijn de regensensoren aan de beurt.

Naast de wissel van de ruitenwissers in de herfst, worden de regensensoren ook steeds belangrijker voor de veiligheid. Ze ontzorgen de bestuurder zodat deze zich volledig kan focussen op de weg. Met het oog op de veiligheid is het dus belangrijk om een defecte regensensor meteen te vervangen.

Mijngrossier heeft regensensoren voor onder andere de BMW 1-F20, Opel Mokka (X) en Renault Clio IV in het assortiment. Regensensoren zijn autotype gebonden en zijn te vinden onder de categorie Motor ➔ Sensoren / Schakelaars.

Demonteren van regensensor

  • Demonteer de voertuig specifieke afdekking aan de binnenkant van de voorruit;
  • Maak de elektrische aansluitstekker voorzichtig los uit het stekkerhuis;
  • Druk de borgveer iets omlaag en haal hem met behulp van een kleine schroevendraaier uit de vergrendeling;
  • Maak de sensor inclusief het gelkussen met langzame, herhaalde trekbewegingen aan de stekkerzijde zonder kracht te zetten los van de voorruit en bouw de sensor uit.

Belangrijke Aanwijzing

  • Om de regensensor onbeschadigd van de ruit te kunnen verwijderen, is het noodzakelijk dat het koppelmedium (de gel) van tevoren ontspant.
  • Bij 20 °C bedraagt de hiervoor benodigde tijd ca. 30 minuten. Het koppelmedium kan door snelle, onzorgvuldige bewegingen of snelle trekbewegingen onherstelbaar beschadigd raken.

Wist je dat de regensensor soms ook geïntegreerd is met extra functies? Denk hierbij aan licht- en vochtmeting voor automatische verlichting en automatische ontwasemingsfunctie.

Klik hier voor meer informatie rondom de sensoren en de montage instructies.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?