Hardnekkige foutcode niveauregeling? Rijd eens een blokje om!

distributieriem

De storing waar de monteur Automotive Techline over belt, lijkt heel overzichtelijk. Het betreft een Audi A8 met luchtvering en niveauregeling, waarvan de bedrading van de compressor was doorgebrand. De monteur heeft al nieuwe bedrading geïnstalleerd en ook de compressor vervangen, maar nu zit hij met de foutcode 01575 en de melding ‘Control Switched Off’. Wat hij ook probeert, hij krijgt de foutcode niet gewist.

Gegevens voertuig in dit artikel: Audi A8 4.2 TDI uit 2009

Stukje rijden

Volgens de helpdeskmedewerker van Automotive Techline is er geen reden om aan te nemen dat er meer defect is dan de reeds vervangen bedrading en compressor. Om te voorkomen dat de monteur de complexe elektronica van het niveauregelingssysteem helemaal moet doormeten en/of kostbare elektronische componenten gaat vervangen, adviseert hij hem eerst maar eens een stukje te gaan rijden met de A8. Door het zelflerend vermogen van de elektronica kan de foutcode zichzelf resetten. De monteur volgt dit advies op en inderdaad, de foutcode verdwijnt vanzelf. Probleem opgelost.

Goede diagnose

De Audi A8 in deze case is uitgerust met actieve luchtvering, waarmee je de auto in diverse rijkarakteristieken en -hoogten kunt rijden. Een mooi systeem dat het comfort en de wegligging verbetert, maar waarin zich ook regelmatig storingen voordoen. Veerpoten kunnen gaan lekken en ook de elektronica en compressor kunnen defect raken. Vervanging ervan kan voor de klant aardig in de papieren lopen, dus een goede diagnose kan onnodige kosten voorkomen. Of een heel simpele oplossing zoals in dit geval, waarbij een proefrit voldoende bleek om de storing te wissen.

basisinstelling

De Automotive Techline is powered by AutoNiveau.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?