Het nieuwe jaar in met nieuwe toppers van Eagle

Eagle

Toolspecial introduceert een aantal nieuwe producten van Eagle, het gereedschapsmerk dat bekend staat om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De monteur kan kiezen uit drie nieuwe slagmoersleutels, een handige bandschuurmachine en een robuuste reciprozaagmachine met zaagbladen.

De slagmoersleutels van Eagle genieten grote bekendheid in de werkplaats. Niet alleen vanwege het flinke aantal Nm’s wat de sleutels leveren, maar vooral ook door de meer dan uitstekende prijs/kwaliteitverhouding van de krachtpatsers. Het aanbod slagmoersleutels van Eagle is onlangs weer gegroeid. Nieuw bij de Eagle-familie is de EG667. Deze 3/4”-slagmoersleutel levert een maximaal koppel van maar liefst 2.200 Nm, waarmee nagenoeg elke klus te klaren is. Andere sterke punten: de lichtgewicht composiet behuizing en de ergonomische handgreep, die het gebruiksgemak bevorderen. Verder is daar natuurlijk het Twin Hammer-slagmechanisme dat een hoge energie per slag levert en maximaal vermogen naar het aandrijfvierkant brengt. Handig: de aandrijfkracht is in 3 standen te verstellen.

Compact en lichtgewicht

Twee andere nieuwkomers van Eagle, speciaal voor de wat zwaardere (de)montageklussen, zijn de 1”-slagmoersleutels EG1663C (lange as / 3.375 Nm) en EG1665C (korte as / 3.375 Nm). Deze slagmoersleutels bewijzen dat een krachtig koppel uitstekend met een compact en lichtgewicht ontwerp samengaat. Het gebruiksgemak en de handling van deze slagmoersleutels is maximaal. De EG1663C is bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor de bandenservice van vrachtwagens en bussen. De goed uitgebalanceerde slagmoersleutels zijn uiteraard voorzien van het Twin Hammer-slagmechanisme, waarmee direct maximaal vermogen geleverd kan worden. Wat verder opvalt: de ingebouwde krachtregelaar, de doseerbare startknop en de ergonomische handgreep. Wielmoeren en -bouten kunnen trapsgewijs door middel van 3 standen worden gemonteerd en via 1 stand worden gedemonteerd.

Schuren tot in de kleinste hoekjes

Een fijne afwerking nodig of bijvoorbeeld bramen verwijderen op een moeilijk bereikbare plek? De nieuwe pneumatische bandschuurmachine EG708A van Eagle biedt uitkomst. Deze schuurmachine met een schuurbandafmeting van 20 mm heeft een kunststof behuizing, die de machine niet alleen lichter maakt, maar ook eenvoudiger inzetbaar. Het schuren van hoekjes of moeilijk bereikbare plaatsen zorgt immers vaak voor kopzorgen en ergernis, maar is met deze smalle bandschuurmachine een fluitje van een cent. Dankzij de 360° verstelbare handgreep is dit zelfs nog eenvoudiger, wat ook een ontspannen werkhouding mogelijk maakt. Dankzij het eenvoudige spanmechanisme is de schuurband binnen een handomdraai gewisseld.

Flexibel zagen en vijlen

Ook nieuw bij Toolspecial: de nieuwe reciprozaagmachine EG178A van Eagle. We kennen allemaal de voordelen van een reciprozaag. Het belangrijkste is dat er dankzij dit zaagtype gezaagd kan worden op plekken waar weinig ruimte is om zaagbewegingen te maken. Bovendien is het zaagblad flexibel, waardoor er in moeilijke posities gezaagd kan worden. Daarnaast kunnen met een reciprozaagmachine meerdere materialen onder handen genomen worden. Wat onderscheidt de EG178A van andere reciprozagen? Het nieuwe model van Eagle is krachtig, robuust, lichtgewicht (0,77 kg) en prettig geprijsd tegelijk. Deze zaag is geschikt voor reciprozaagbladen en vijlen en wordt geleverd inclusief een 24- en 32-tands zaagblad en 5 mm vijl. Andere handige pluspunten van de machine zijn de veiligheidsstart/stophendel en de rubberen handgreep, die vibraties vermindert en voor extra comfort en grip zorgt. De 360° verstelbare luchtuitlaat maakt flexibel werken in kleine ruimtes mogelijk.

U vindt de nieuwe producten van Eagle in de Toolspecial editie januari – maart 2020 of bekijk het hele Toolspecial actiemagazine hieronder (blz. 10).

Ander nieuws?