HydroConnect™: bron van kwaliteit, onmisbaar voor de veiligheid!

HydroConnect™ header

Slecht zicht is de oorzaak van een groot aantal auto-ongelukken. Gezien bestuurders het meeste zien door de voorruit, is de kwaliteit van de wissersystemen van klanten cruciaal voor de verkeersveiligheid. In ons kikkerlandje waar het regelmatig regent is het van groot belang om met klanten te praten over het vervangen van de ruitenwissers.

Er zijn vele kenmerken die doen vermoeden dat ruitenwissers aan vervanging toe zijn. Ruitenwissers beginnen te stuiteren of maken geluid. Soms laten de rubbers horizontale of verticale strepen achter op de voorruit. Allemaal tekenen van versleten ruitenwissers. Tijd voor vervanging dus.

Flatblades

Dat flatblades meer voordelen bieden dan traditionele ruitenwissers is voor geen enkele monteur een geheim. Fabrikant Valeo heeft met de Hydro Connect™-wissers een eenvoudig te monteren Plug & Drive-systeem ontwikkeld, dat nagenoeg het complete wagenpark van flatblades kan voorzien.

Met HydroConnect™ kiest Valeo voor een Multi-Adapter toevoeging op het ruitenwisser assortiment. Je kan met de HydroConnect™ wissers een klein assortiment aanhouden, en toch een groot wagenparkdekking behouden. Door het innovatieve Multi-Adapter systeem van de HydroConnect ruitenwissers kan nu nagenoeg elke auto van flatblades worden voorzien. We zetten de voordelen van Valeo op een rijte:

  • Innovatief – multiconnect voor de achterwisser
  • Slim – eenvoudige montage met behulp van Plug & Drive connect
  • High-Tech – asymetrische spoiler voor uitstekende wiskwaliteit
  • Kwaliteit – OE technologie en rubber

Source of Performance

De HydroConnect™ wissers zijn voorzien van hightech-rubber met beschermde coating om een lange levensduur en wiskwaliteit te waarborgen. Daarbij zorgen de asymmetrische spoilers voor een gelijkmatige drukverdeling op de voorruit. Deze combinatie zorgt voor perfecte wisprestaties, onder elke weersomstandigheid.

Welke wisser?

In de verpakking van iedere HydroConnect™ wisser worden een aantal adapters meegeleverd. Hiermee zijn de wissers moeiteloos te bevestigen aan de wisserarm. De HydroConnect™ is er in 3 smaken;

  • HF – Front,
  • HU – Upgrade
  • HR – Rear.

Maar wanneer kies je nu voor welke wisser? Het belangrijkste verschil tussen Front en Upgrade is de aansluiting aan de wisserarm. De Upgrade wissers zijn geschikt om op een haakbevestiging aan te sluiten. Hiermee upgrade je een conventionele wisser naar een flatblade wisser. De Front wissers zijn geschikt om aan te sluiten op een flatblade wisserarm. Tenslotte zijn er Rear ruitenwissers, deze zijn geschikt om achterruit flatblades te vervangen met nieuwe flatblades.

De artikelen worden als volgt genummerd: de eerste twee letters geven de type aan: HF, HU en HR. Vervolgens volgen er twee cijfers, deze geven de wisserlengte in centimeters aan. Tenslotte heeft een aantal artikelen nog een B of een C achter de twee cijfers, dit geeft aan dat deze wisser een speciale kromming heeft. Sommige voertuigen hebben een bijzondere voorruit kromming, en daarom hebben deze auto’s een speciale wisser nodig. In de flyer, welke je hieronder kan downloaden, wordt het verschil aangegeven.

Hydroconnect uitleg flyer

Meer weten over HydroConnect™? Vraag de HydroConnect™ catalogus aan bij jouw vertrouwde grossier!

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?