Kies voor veiligheid!

Dit jaar start mijngrossier.nl met de campagne ‘Kies voor veiligheid’, een campagne gericht op producten die de veiligheid van voertuigen bevorderden of garanderen. Het richt zich op de volgende thema’s:

Zicht

Goed zicht is belangrijk en is afhankelijk van voornamelijk twee factoren: juist functionerende verlichting en schone ramen. In de donkere dagen en bij hevige neerslag is goed en correct afgesteld licht essentieel. Een goede mogelijkheid om bij uw klant ook eens te beginnen over hoger rendement verlichting.

Minstens zo belangrijk is het dat je goed en vrij zicht hebt door de autoruiten. Oude en versleten ruitenwissers helpen daar niet aan mee. Voor u een mooie kans op extra omzet door bij iedere doorgang, naast de periodieke beurt of APK, de wissers van een voertuig even te controleren en waar nodig te vervangen.

Grip

Een onstabiele wegligging of een stuiterende auto is niet alleen oncomfortabel, het is ook onveilig. Onderdelen zoals banden en schokdempers slijten, in bepaalde weersomstandigheden zelfs sneller. Controle op een goede demping gebeurt echter te weinig en dat is zonde, want hier is voor u zeker iets te halen.

Meet eveneens het profiel van de banden even op indien een auto in uw werkplaats staat. Kleine moeite en een goede mogelijkheid om uw klant te adviseren over nieuwe banden. En mocht u toch al bezig zijn met het wisselen van banden, meet dan gelijk de remschijven op om te zien of deze nog optimaal werken.

Stoppen

Een lange remweg of onvoorspelbaar remgedrag is gevaarlijk. Het tijdig kunnen stoppen in geval van nood kan levens redden. Goed functionerende remmen zijn dan ook van levensbelang en u doet er goed aan uw klant hierover te informeren.

Mijngrossier.nl biedt u alles wat nodig is om een voertuig weer snel en veilig op de weg te krijgen. Dit jaar zullen onder het mom ‘Kies voor veiligheid’ producten uit diverse productgroepen uitgelicht worden die meehelpen aan het bevorderen van een veiliger, mobiel Nederland. De producten in het kader hiervan zijn te herkennen aan de driehoek icoontjes met daarin een symbooltje.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?