Laden = accu-onderhoud

Accu

Een belangrijk onderdeel van een goede accuservice zijn de tools om een accu te laden. Het laden van een accu is het ware accu-onderhoud waarmee u de levensduur van een accu kunt verlengen. Toolspecial levert momenteel een reeks nieuwe en goed geprijsde acculaders van GYS.

Het aanbod acculaders van Toolspecial is zeer divers, van relatief simpele rechttoe-rechtaan laders tot aan uiterst geavanceerde combinaties van laders en voedingen die door de levering van constante stroom diagnosewerkzaamheden aan het voertuig (Supply modus) en het flashen van de ECU mogelijk maken. Voor welke acculader kiest u? Toolspecial adviseert bij de aanschaf van een acculader te letten op de geleidingstest (CCA), de test op uithoudingsvermogen (Ah) en bijvoorbeeld gepatenteerde technologieën, zoals de laadacceptatietest. Deze test gaat verder dan de basiscontrole of de accu stroom opneemt en geeft een waardeoordeel of de laadacceptatie voldoende is om goed te functioneren in een voertuig. Ook praktisch zijn de zogenaamde ‘slimme’ acculaders met recovery-functie voor diep ontladen accu’s. Daarnaast is het raadzaam om te kijken naar de mogelijkheid voor het laden van lithium-accu’s. Dit type accu vraagt immers door een andere accutechnologie om een ander type lader.

MXS 3.8 en 29422

Een relatief simpele lader van een topmerk is bijvoorbeeld de MXS 3.8 van CTEK. Dit is een geavanceerde, processorgestuurde acculader met gepatenteerd FLOAT/PULSE-onderhoud voor accu’s van 1,2Ah tot en met 85Ah. De MXS 3.8 biedt oplossingen voor uiteenlopende accuproblemen en is de ideale acculader voor dagelijks gebruik. Tot de functies van de MXS 3.8 behoren een diagnosetest om te zien of de accu lading kan accepteren en vasthouden, een gepatenteerd programma voor automatisch desulfateren en een speciale ‘druppelmodus’ voor optimaal opladen op koude winterdagen. Dankzij de gepatenteerde functie voor FLOAT/PULSE-onderhoudsladen is de MXS 3.8 ideaal voor langdurig onderhoud. Het gehele proces (testen, opladen en onderhouden) is duidelijk te volgen via de ledlampjes. Een vergelijkbare acculader is nieuw bij Toolspecial: de 29422 van GYS. Met de GYSFLASH 4.12 kunt u zeer 12V-accu’s van kleinere auto’s en motoren eenvoudig opladen. Dankzij de intelligente laadcurve die in 7 stappen een optimale laadprocedure garandeert, is hij twee keer sneller dan een traditionele 4A lader.

Professioneel acculaden

Voor professioneel acculaden is de PRO25S van CTEK uitermate geschikt. Deze acculader biedt een perfecte oplossing voor zowel de werkplaats als de showroom, dankzij de combinatie van krachtige prestaties en geavanceerde technologie met veiligheid, draagbaarheid en de flexibiliteit voor gebruik met elke 12 V-voertuigaccu.
Compatibel met accu’s van 40 Ah tot 500 Ah (30 Ah tot 450 Ah LiFePO4). Verder beschikt de lader over SUPPLY-modus ter ondersteuning van de accu tijdens diagnosewerkzaamheden en flashen. Praktisch: de lader is eenvoudig aan te sluiten met de 2 meter lange laadkabels, vonkvrij en beveiligd tegen omgekeerde polariteit. Nieuw bij Toolspecial is de acculader 26049 van GYS. De GYSFLASH 20.12/24 PL is ontworpen voor het opladen van 12 en 24V-accu’s van alle soorten voertuigen. Ook deze lader beschikt over SUPPLY-modus om de accu onder spanning te houden wanneer de auto uitgelezen wordt en tijdens het verwisselen van de accu. Geschikt voor loodzuur- en lithium-accu’s.

Slimme laders

In de categorie intelligente laders, waarmee ook voertuigen geflashed kunnen worden, is de 26988 nieuw bij Toolspecial. De GYSFLASH 101.12 CNT is een zeer krachtige 100 A «CONNECTED» acculader met Inverter Technology. Deze acculader kan een 12 V lood- of lithium-accu perfect gestabiliseerd op spanning houden tijdens het uitvoeren van een diagnose. De lader garandeert tevens een optimale laadkwaliteit bij het onderhoud van de meest geavanceerde auto’s.
De Gysflash 101.12 CNT kunt u, dankzij de USB-aansluiting, voor 100% aan uw persoonlijk gebruik aanpassen. Bovendien kent deze lader softwarematige updates. Vergelijkbaar met deze nieuwe acculader is de PRO60 van CTEK. Deze innovatieve, veelzijdige en uiterst efficiënte 60 A-acculader en voeding, ontworpen voor de behoeften van de moderne werkplaats, kent enkele aantrekkelijke voordelen. Met zijn unieke combinatie van geavanceerd design, zeer vooruitstrevende technologie en innovatieve eigenschappen, levert dit accumanagement apparaat uitstekende oplossingen voor professionele accuoplading, verzorging en support. Deze CTEK-lader is geschikt voor alle soorten 12 V-loodzuuraccu’s (NAT, EFB, Ca/Ca, AGM en GEL) en 12 V (4 cellen) LiFePO4-accu’s.

Voor de meest geavanceerde auto’s

Top-of-the-bill onder de acculaders is de PRO 120 van CTEK. Dit innovatieve en uiterst efficiënte apparaat is een 120 A-acculader en voeding die ontworpen is om te voldoen aan de eisen van de moderne werkplaats. De adaptieve oplaadmodus detecteert automatisch de meest optimale laadinstellingen voor de accu en past deze toe voor de snelste oplading. Ook is de PRO 120 een krachtige, veilige en stabiele voeding voor de meest complexe diagnose- en flashwerkzaamheden. Met een variabele spanning van 12.6-14.8 V, die instelbaar is in stappen van 0.1 V, voldoet de PRO120 aan de eisen van alle voertuigfabrikanten. Bovendien kan met deze acculader ieder voertuig worden ondersteund, zelfs de nieuwe BMW’s en Volvo’s, die een hoge ondersteuning wat betreft Ampères vereisen.

U vindt het accugereedschap van GYS en CTEK in de Toolspecial editie september-december 2019 of bekijk het hele Toolspecial actiemagazine hieronder (blz. 47 t/m 49).

Ander nieuws?