LOCTITE-schroefdraadborging: soorten en hoe te gebruiken

Trillingen, buiging of thermische uitzetting kunnen ervoor zorgen dat bouten in een voertuig loskomen. Het aanbrengen van LOCTITE-schroefdraadborging tussen twee aansluitende schroefdraden houdt moeren, bouten en schroefdraadverbindingen vast op hun plaats. Door uitharding komt namelijk een sterke verbinding tot stand en blijft de klemkracht intact. Welke sterktes schroefdraadborging zijn er en wanneer brengt u dit aan?

Waarom vier kleuren schroefdraadborging?

De vier kleuren geven het onderscheid aan in de belangrijkste eigenschappen. Hieronder vindt u een overzicht van deze eigenschappen:

Hoe kiest u het juiste LOCTITE-schroefdraadborgmiddel?

Houd bij de keuze altijd rekening met drie factoren:

 1. Gewenste sterkte
  Lage sterkte (paars): voor nog te demonteren toepassingen.
  Medium sterkte (blauw): universeel en geschikt voor de meeste toepassingen.
  Hoge sterkte (rood): bij een hogere weerstand en waarbij demontage niet nodig is.
 2. Draadmaat
  De verschillende LOCTITE-schroefdraadborgmiddelen zijn elk geschikt voor een andere draadmaat, van kleiner dan M6 tot groter dan M20.
 3. Moment van aanbrengen
  Voor montage: de meeste LOCTITE vloeibare schroefdraadborgingen zijn ontwikkeld om aan te brengen op het moment van het monteren van de onderdelen.
  Na de assemblage (groen): Wicking grade formules (met capillaire werking) hebben een lagere viscositeit en zijn hierdoor geschikt om aan te brengen op gemonteerde onderdelen.

Ander nieuws?