Luchtbalgen van BMW 5-serie vervangen?

De luchtvering van het vorige model BMW 5-serie, gebouwd van 2010 tot 2017, kan een punt van aandacht zijn. Luchtveringsspecialist Arnott heeft de luchtbalg opnieuw ontworpen en verbeterd. Met deze luchtbalg is er nu een goede en betaalbare oplossing voor jarenlang rijplezier!

De BMW 5-serie Touring (F11) en GT (F07) zijn vaak voorzien van luchtvering op de achteras. Naar aanleiding van vragen uit de werkplaats heeft Arnott de luchtbalgen onder de loep genomen. Zo hebben zij een compleet nieuwe balg ontworpen. Zoals altijd op basis van hoogwaardige componenten. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing van uitsluitend de beste kwaliteit rubber. Tegelijkertijd is het ontwerp zodanig aangepast dat alle verschillende, originele luchtbalgen vervangen kunnen worden door één balg. Namelijk de A-2780 van Arnott. De enige uitzondering betreft de auto’s die zijn voorzien van meesturende achterwielen (Integral Active Steering).

Gemakkelijke montage

Bij de ontwikkeling van een luchtbalg kijkt Arnott niet alleen hoe het onderdeel verbeterd kan worden en de levensduur kan worden verlengd. Er wordt bij elk ontwerp ook aan de autotechnicus gedacht. Hoe kan de montage van de nieuwe balgen vereenvoudigd worden? Een voordeel van de luchtvering-componenten van Arnott is dat de vervanging makkelijk verloopt. Altijd met een overduidelijke montagehandleiding en zonder het gebruik van speciaal gereedschap. Op deze manier is het werk aan de luchtvering dus gemakkelijk in eigen huis te houden. Dit scheelt uiteindelijk op de factuur van de klant.

Technische tip

Wij adviseren om altijd de beide luchtbalgen op een as te vervangen. Net zoals je gewend bent bij schokdempers en spiraalveren.

Handleiding luchtbalg BMW 5-serie

De montagehandleiding voor de A-2780 van Arnott download je hier. Andere auto met luchtvering op de brug? Check dan hier welke luchtbalgen je nodig hebt. Of neem contact op met een vertrouwde grossier bij jou in de buurt.

Foto: AMT

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?