Luchthydraulische krachtpatsers van Compac

Garagekriks

Snel heffen en neerlaten met een pneumatische bediening? Er staan bij Toolspecial momenteel twee luchthydraulische garagekriks van topmerk Compac in de spotlight. Daarnaast staat ook een speciaal voor kriks ontworpen ledverlichting in de schijnwerpers.

Als je op zoek bent naar een werkplaatspers of garagekrik van topkwaliteit kom je al gauw bij het merk Compac terecht. Deze gerenommeerde Deense fabrikant staat bekend als een trendsetter die al meer dan zeventig jaar producten met kenmerkende kwaliteit levert. De producten van Compac zijn voorzien van de hoogste veiligheidsstandaard in de markt. Dat zien we ook bij twee luchthydraulische krachtpatsers die momenteel bij Toolspecial in de spotlight staan. De luchthydraulische kriks A1.6T-77 en A10T-C zijn speciaal ontwikkeld voor intensief gebruik en genieten de voordelen die onmiskenbaar zijn voor dit soort garagekriks: snel heffen en neerlaten met een pneumatische bediening.

Uniek

Volstrekt uniek is de luchthydraulische krik A1.6T-77. Deze krik met een capaciteit van 1.6 ton is een volledig normaal model garagekrik, maar dan luchthydraulisch te bedienen. Hierdoor is de krik zeer gebruiksvriendelijk en scoort hij ook zeer hoog op de ergonomische meetlat. Met een minimale gebruikshoogte van slechts 77 mm en een hoog hefbereik van 480 mm is de krik inzetbaar voor vele klussen. Bijzonder handig is ook dat krik door zijn constructie een diepe reikwijdte onder het chassis biedt.

Zware jongen met gebruiksgemak

Een echte krachtpatser onder de luchthydraulische garagekriks is de Compac A10T-C. Deze krik heeft een capaciteit van 10 ton en is tijdens het gebruik zeer stil: het geluidsniveau bedraagt minder dan 70 dB. Het luchthydraulische systeem zorgt voor veilig en gecontroleerd zakken, zelfs onder maximale belasting. Een overdrukventiel beschermt tegen overbelasting. Ondanks dat de A10T-C een zware jongen is, is het gebruiksgemak zeer hoog. Dit komt onder meer door de uitstekende wendbaarheid en stille wielen, maar zeker ook de ergonomisch gevormde greep met rubberbekleding die het bedieningscomfort verbeterd. De minimale werkhoogte bedraagt 225 mm, de maximale 580 mm. Wat verder opvalt, is het lange bereik van de krik. Door de hendellengte van 1.200 mm en chassislengte van 1.350 mm is de bereikbaarheid van diep onder het chassis gelegen hefpunten uitstekend.

Nieuw: hulpverlichting voor garagekrik

Soms denk je wel eens: waarom hebben ze dat niet eerder bedacht? We weten allemaal dat het heffen van een voertuig een stuk eenvoudiger is als je snel de juiste positie van het hefpunt vindt. Beter zicht door goede verlichting is daarbij een belangrijk hulpmiddel. Toolspecial presenteert nu de oplossing: de Compac CSL, hulpverlichting voor de garagekrik. Deze speciaal voor garagekriks ontworpen ledverlichting met twee standen (125/280 Lm) kan aan de zijkant van elke krik bevestigd worden. Compacs CSL biedt de monteur daarmee voldoende licht onder het voertuig, waardoor correct heffen een stuk eenvoudiger wordt. Een sensor, die te bedienen is met een handbeweging, activeert de lamp, een timer schakelt het licht automatisch weer uit. Praktisch: de ledlamp is binnen een handomdraai ook inzetbaar als hoofdlamp.

Specificaties A1.6T-77
Capaciteit: 1,6 ton
Minimale hoogte: 77 mm
Maximale hoogte: 480 mm

Specificaties A10T-C
Capaciteit: 10 ton
Minimale hoogte: 225 mm
Maximale hoogte: 580 mm

Specificaties CSL
Twee verlichtingsstanden: 125 en 280 lumen
Lamptype: COB-led
Accutype: 3,7V / 1,5 Ah Li-ion

U vindt de krik en het hulplampje van Compac in de Toolspecial editie april – juni 2020 of bekijk het hele Toolspecial actiemagazine hieronder.

De Compac A1.6T-77

De Compac A10T-C

Ander nieuws?