MANN-filters: bestand tegen synthetische brandstoffen

Synthetische brandstoffen (eFuels) zijn duurzamere varianten van benzine en diesel en zijn in het gebruik CO2-neutraal. Deze synthetische brandstoffen zijn echter agressief voor sommige rubberafdichtingen en beschadigen zo de afdichtring van het brandstoffilter. MANN+HUMMEL werkt momenteel voor verschillende autofabrikanten aan de productie van efficiënte brandstoffilters die bestand zijn tegen synthetische brandstoffen. Meer weten over deze ontwikkeling?

Een voorbeeld: MANN-filter PU 11 001 Z Kit

Een innovatief filter voorzien van een ingekapselde, gemengde glasvezellaag. Dit zorgt voor een filtratie-efficiëntie van meer dan 99,7 procent tot deeltjes van vier micrometer (in overeenstemming met ISO 19438). Ter vergelijking: deze deeltjes zijn tot 18 keer kleiner dan de breedte van een mensenhaar. Deze is verkrijgbaar in de kwaliteit van de originele uitrusting voor de Mercedes-Benz C-, E- en S-Klasse.

More to come…

Dit is slechts één van de MANN+HUMMEL brandstoffilters voor synthetische brandstoffen. Het assortiment wordt voortdurend uitgebreid.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?