Meer omzet met rookmachine TOTAL-TECH

lekkages

Toolspecial levert met de Smoke Pro TOTAL-TECH een diagnoseapparaat dat via rookdiagnose binnen enkele minuten lekkages opspoort. Dat scheelt een hoop kostbare werkplaatstijd. En levert omzet op.

De Smoke Pro TOTAL-TECH is een professioneel diagnoseapparaat dat druk, vacuüm en visuele damp gebruikt om bij een willekeurige auto snel een diagnose te stellen van foutcodes en lekkages lokaliseert. Denk dan bijvoorbeeld aan EVAP-lekkages, koelsysteemlekken, lekkages in vacuümleidingen, intercoolers en slangen, inlaatspruitstukken, uitlaatsystemen, pakkingen, en wind- en waterindringing bij bijvoorbeeld deurrubbers. Zulke lekkages opsporen is vaak een tijdrovende klus, terwijl met een rookdiagnose van de TOTAL-TECH het euvel binnen enkele minuten te achterhalen is.

Een goed praktijkvoorbeeld zijn de storingen die optreden naar aanleiding van een defecte luchtmassameter. Als een regulier diagnoseapparaat een dergelijke storing detecteert, is de monteur al snel geneigd het betreffende onderdeel te vervangen. Als na reparatie dezelfde storingscode blijft bestaan, begint het zoekwerk. Vaak worden dan ook andere ‘verdachte’ onderdelen vervangen. Aan het eind van de rit blijkt een lek in het kunststof inlaatspruitstuk de oorzaak te zijn. De valse lucht die daardoor wordt aangezogen zorgt ervoor dat het storingslampje blijft branden. Door vóór al deze reparaties gebruik te maken van de Smoke Pro TOTAL-TECH was de lekkage binnen een handomdraai opgespoord. In dit geval had dat veel tijd en geld gescheeld.

Preventieve controle

Elke monteur kan wel een voorval noemen waarbij hij een dag kwijt is geweest aan het opsporen van een motorstoring, terwijl dit achteraf een simpele oorzaak bleek te hebben, zoals een lekke slangaansluiting. Probeer deze extra uren maar eens aan de klant uit te leggen. Gebruik van de Smoke Pro TOTAL-TECH-rookmachine blijkt in dit geval zeer effectief. Het bespaart kostbare werkplaatstijd door een snelle diagnose van eventuele lekkages. Daarnaast is ook geen giswerk meer nodig, er hoeven geen onnodige reparaties meer plaats te vinden en alleen de juiste onderdelen zullen vervangen worden. De klant zal blij zijn dat de werkplaatsfactuur hierdoor een stuk lager uitvalt. Door de klant te betrekken bij de rookdiagnose ziet hij de lekkende onderdelen, terwijl de Smoke Pro ook achteraf ingezet kan worden om de uitgevoerde werkzaamheden te (laten) controleren. Verder is bij gebruik van de Smoke Pro TOTAL-TECH de kans op het vinden van nog niet ontdekte lekkages zeer groot. Dit resulteert in meer reparatiewerkzaamheden en dus meer omzet door een correcte diagnose. Deze preventieve controle voorkomt dubbele werkplaatsbezoeken en ook dit zal door de klant gewaardeerd worden.

Wanneer de Smoke Pro TOTAL-TECH wordt gebuikt bij iedere auto die de werkplaats binnenkomt, is de aanschaf van het diagnoseapparaat binnen een maand terugverdiend!

TOTAL-TECH

De Smoke Pro TOTAL-TECH beschikt over een regelventiel, dat de hoeveelheid afgegeven rook reguleert, en een manometer. In gesloten systemen kan de Smoke Pro gebruikt worden om druk op te bouwen. Door het regelventiel te sluiten, zijn vervolgens op de manometer druk en vacuümterugloop af te lezen voor een nog nauwkeuriger diagnose. De Smoke Pro TOTAL-TECH wordt geleverd inclusief de adapter EASY INTAKE t.w.v. € 129,-. Deze blaasbalg met bypassingang is geschikt voor het toevoegen van de rook. De EASY INTAKE vormt zich uitstekend naar de vorm van de inlaat, waardoor de juiste aansluiting op ieder voertuig kinderspel is.

Benieuwd hoe de Smoke Pro TOTAL-TECH in de praktijk werkt? Bekijk dan de productvideo.

U vindt de Smoke Pro TOTAL-TECH in de Toolspecial editie januari – maart 2020 of bekijk het hele Toolspecial actiemagazine hieronder (blz. 27).

Ander nieuws?