Met slechts een aantal wissers dekt u maar liefst 96% van het wagenpark

Het lijkt alsof de winter alweer voorbij is en de lente er snel aankomt, maar de komende maanden kan er nog erg veel neerslag vallen. Het is dan belangrijk dat de ruitenwissers naar behoren werken, zodat de automobilist altijd goed zicht heeft. Een groot aantal auto-ongelukken wordt immers veroorzaakt door slecht zicht. Met een goede set ruitenwissers kunnen veel van deze ongelukken voorkomen worden.

Bij mijngrossier.nl zit u altijd goed wat betreft het aanbod. Met de merken Bosch en Valeo heeft u altijd een ruime keuze in verschillende type ruitenwissers!

Bosch ruitenwissers: ideaal voor de traditionele haakaansluitingen

De wisserbladen van Bosch kunnen onderverdeeld worden in vier categorieën: Twin, Aerotwin, Aerotwin+ en Retrofit.

De Twin ruitenwissers van Bosch zijn alleen geschikt voor de traditionele haakaansluitingen: ideaal voor situaties waar bepaalde weerbaarheid vereist is tegen slechte weersomstandigheden. Het robuuste metaalbeugelsysteem en de tweevoudige corrosiebescherming maken hem bijzonder belastbaar en duurzaam. De Twin ruitenwissers zijn zowel leverbaar in universele wissers als in auto specifieke sets.
Aerotwin omvat auto specifieke flatblades wissers. Deze wissers hebben een perfect wisvermogen dankzij een hightech veerblad en aerodynamisch geoptimaliseerd profiel. Daarnaast bieden ze meer comfort vanwege het minimale windgeluid en kan ijs niet aan het metalen frame en scharnieren vastvriezen.
De Aerotwin+ omvat universele flatblades wissers waar adapters bij geleverd worden. Hiermee kunt u met een klein aantal wissers, een heel groot flatblade wagenpark afdekken. Met 15 wissers heeft u maar liefst 96% wagenpark dekking op flatblades.
Met Retrofit kunt u uw klant van een mooie upgrade voorzien. Deze flatblade wissers zijn speciaal gemaakt voor de conventionele haakaansluiting. Hiermee kan de klant ondanks de haakaansluiting dus voor de strakkere flatblade look gaan.

Wisserbladen van Valeo uitgerust met visiorubber

De wisserbladen van Valeo kunnen onderverdeeld worden in drie categorieën: Silencio, HydroConnect en Aquablades.

Valeo is de grootste OEM-leverancier in de ruitenwisserbranche. De Silencio wissers zijn dan ook uitgerust met een OEM-rubber: visiorubber. Hiermee bestaat de ruitenwisser uit twee rubbers, een synthetische aan de bovenkant en een natuurrubber als wisstreep. Dit zorgt ervoor dat de ruitenwisser langer meegaat en duurzamer is. Alle flatblades van Valeo hebben een asymmetrische spoiler, hiermee wordt het ‘lifteffect’ voorkomen.
De Silencio wissers zijn onderverdeeld in:

  • V-range (universele conventionele wissers)
  • VM-range (auto specifieke conventionele wissers, deze wissers hebben een slijtindicator!)
  • VH-range (hybride wissers voor het Aziatische wagenpark, uniek in het A-segment!)
  • VF-range (auto specifieke flatblade ruitenwissersets)
  • VR-range (auto specifieke achterruit wissers)

De HydroConnect-wissers zijn eenvoudig te monteren dankzij het Plug & Drive-systeem. Met een Multi-adapter zijn verschillende wissers eenvoudig te monteren. Hydroconnect behaalt met slechts 20 verschillende wissers een dekking van 96% van de markt. Ook deze wissers bevatten een asymmetrische spoiler. Dit segment is onderverdeelt in:

  • HF: Universele flatblade wissers
  • HU: Universele upgrade wissers
  • HR: Universele flatblade achterruitwissers: (Uniek in het A-segment)

De Aquablade-wissers verbeteren de rijveiligheid doordat het zicht nooit onderbroken wordt. Er zitten namelijk ingebouwde ruitensproeiers over de gehele lengte van de wissers. Hierdoor wordt de vloeistof over de hele lengte van de wisser verdeeld en onmiddellijk weer weggeveegd. De veiligheid van de bestuurder wordt sterk verhoogd omdat het Valeo AquaBlade ruitenwissersysteem het zicht nooit onderbreekt, waardoor 4 meter remafstand wordt bespaard bij rijden met 50 km/uur. Deze ruitenwissers worden optimaal gebruikt samen met een geschikt bijbehorend vloeistofsysteem.

Alle ruitenwissers kunnen via de UniversalParts app besteld worden. Vul het artikelnummer in of scan de barcode van een oude verpakking en u kunt meteen nieuwe wissers bestellen.
Download de app via de Google Play store of via de AppStore.

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?