Meten is weten met de vloeistofniveaumeter van Meclube

Toolspecial introduceert een nieuwe, geavanceerde ultrasone vloeistofniveaumeter van Meclube. Dankzij deze meter weet je precies wat de restinhoud van een vat is. Bovendien wordt schade aan de pneumatische vatpomp voorkomen.

De meeste autobedrijven beschikken over meerdere vloeistofvaten in de werkplaats. Vooral olievaten, vanwege de verschillende viscositeiten en specificaties die zijn voorgeschreven. Maar hoe weet je nu precies of zo’n vat bijna leeg is? Daarvoor gebruik je een vloeistofniveaumeter. Toolspecial heeft een nieuwe meter in het assortiment: een ultrasone vloeistofniveaumeter van Meclube. Deze meter doet niet alleen heel nauwkeurig zijn werk, maar voorkomt tegelijkertijd schade aan de pneumatische vatpomp. Hoe werkt ‘t? Na plaatsing van de nieuwe vloeistofniveaumeter (art. 026-1900-000) sturen de ultrasoonsensoren van het elektronische meetinstrument geluidspulsen uit. Door de duur en intensiteit van de echo’s te meten, converteert de niveaumeter via een speciaal algoritme de resultaten naar een bepaald volumeniveau. Binnen een oogopslag weet je dus of er nog voldoende vloeistof in het vat zit.

Automatisch alarm

De 026-1900-000-vloeistofniveaumeter van Meclube, geschikt voor 200/210-liter vaten, controleert automatisch elke 20 minuten het vloeistofniveau van een vat zonder iets te tonen. Pas wanneer het vloeistofniveau tussen 20 en 10 liter komt, gaat de niveaumeter knipperen en wordt er een alarm afgegeven, dat met de On/Off-button uitgeschakeld kan worden. Als het vloeistofniveau daalt naar een niveau tussen 10 en 0 liter volgt er een continu alarm, tot aan het vervangen van het vat. Door het vat tijdig te vervangen wordt droogloop en schade aan de pneumatische vatpomp voorkomen. Praktisch: via het overzichtelijke display zijn de gegevens van de meter duidelijk af te lezen. Handig is ook dat de nieuwe vloeistofniveaumeter van Meclube bij vrijwel alle 200/210-liter vaten inzetbaar is. De meter werkt op AAA-alkalinebatterijen.

U vindt de vloeistofmeter van Meclube in de Toolspecial editie juni – september 2020 of bekijk het hele Toolspecial actiemagazine hieronder.

Ander nieuws?