Mijngrossier.nl breidt het assortiment uit met de nieuwe NGK bobines

Bobines

Nieuw in ons assortiment zijn de bobines van NGK. U kunt bij Mijngrossier.nl terecht voor het complete gamma aan ontstekingsdelen. NGK staat bekend als een van de grootste fabrikanten op het gebied van kwalitatief hoogwaardige bougies. Met de toevoeging van de bobines en het bestaande assortiment aan bougies, gloeibougies en bougiekabelsets, bent u verzekerd van een totaal assortiment aan ontstekingsdelen van OEM/OES-kwaliteit.

Compleet assortiment bobines

Met het NGK gamma bent u voorzien van de verschillende soorten bobines om reparaties juist uit te voeren. Het gamma bestaat onder andere uit de penbobines, blokbobines, railbobines en verdeler bobines. Onderstaand vindt u de verschillende typen NGK bobines die Mijngrossier.nl beschikbaar heeft.

Bobines

De relatie tussen de bobine en de bougie

Zoals bekend is een bougie een vervangingsproduct, de autofabrikant geeft aan op basis van het aantal gereden kilometers of de verstreken periode (maanden) wat het vervangingsinterval is. Een versleten bougie is te controleren door deze te demonteren en de elektrode afstand te controleren en deze te vergelijken met de voorgeschreven waarde. Een versleten bougie waarbij de afstand tussen de massa en centrale elektrode groter is leidt tot een hogere ontlaadspanning van de bobine. De bobine moet om dezelfde vonk te creëren een steeds hogere spanning leveren. De hogere ontlaadspanning heeft een negatieve impact op de levensduur van de bobine en kan leiden tot eerdere storingen en/of defecten. Penbobines zijn erg gevoelig voor vibraties en warmte; uit de praktijk blijkt dat deze bobines een levensduur hebben van +/- 60.000 kilometer.

Bobines

Meer van dit onderwerp weten?

Ander nieuws?